Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


3 Σεπ 2012

Οι στρατιωτικοί έδωσαν όρκο να πέσουν στο πεδίο της μάχης.Όχι της εξαθλίωσης



Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Μέσα στον ορυμαγδό πληροφόρησης και “παραπληροφόρησης” για τις νέες δραματικές περικοπές που θα υποστούν οι στρατιωτικοί έχουν αρχίσει να ακούγονται και να γράφονται απόψεις μιας μειοψηφίας που ούτε λίγο ,ούτε πολύ υποστηρίζει ότι “δεν είναι δυνατόν να προτάσσουν οι στρατιωτικοί τα μισθολογικά τους ζητήματα ,πρέπει να εκτελούν το καθήκον τους ακόμη δωρεάν”.
Οι “μειοψηφίες” στην Ελλάδα δεν πρέπει να υποτιμούνται ,γιατί όπως φαίνεται και στις μέρες μας κάνουν πολύ ...θόρυβο και επιβάλουν απόψεις.

Κανένας στρατιωτικός δεν βάζει σε δεύτερη μοίρα την εκπλήρωση των καθηκόντων του και κυρίως αυτό της προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας. Αυτά είναι θέματα που θα πρέπει να απασχολήσουν τη συνείδηση των πολιτικών μας. Αρκεί να παρακολουθήσει κάποιος την καθημερινότητα της Θράκης για να καταλάβει τι εννοούμε. Για να μην υπενθυμίσουμε το πως αντέδρασε το πολιτικό σύστημα της χώρας σε εθνικές κρίσεις,όπως αυτή των Ιμίων.

Οι στρατιωτικοί έχουν δώσει όρκο στην πατρίδα ο οποίος επιβάλει ακόμη και να πέσουν στο πεδίο της μάχης υπέρ αυτής. Δεν έδωσαν κανένα όρκο που να τους επιβάλει να πέσουν στο πεδίο της εξαθλίωσης! Δεν έδωσαν όρκο να πέσουν στο πεδίο της ανέχειας και του εξευτελισμού! Και η κυβέρνηση πρέπει να το καταλάβει καλά αυτό,γιατί θα βρεθεί μπροστά σε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις.

Οι στρατιωτικοί θα εκτελέσουν το καθήκον τους άψογα,αν χρειαστεί να το πράξουν,χωρίς να ασχοληθούν με τη μισθοδοσία τους. Δεν χρειάζεται να το αποδείξουν. Όπως το κάνουν κάθε μέρα ακόμη και στη μακρά -ευτυχώς- ειρηνική περίοδο που ζούμε. Παράγουν το προϊόν της ασφάλειας παράλληλα με τη μεγάλη κοινωνική προσφορά τους αφού καλύπτουν τα μεγάλα κενά του προβληματικού δημόσιου τομέα.

Είναι όμως ταυτόχρονα και πολίτες,οικογενειάρχες,εργαζόμενοι. Και δεν μπορούν να επιτρέψουν την καταστροφή της ζωής τους,χωρίς τουλάχιστον να φωνάξουν αυτό που πρέπει να ακούσουν στη κυβέρνηση,αλλά και να καταλάβουν οι πολίτες,ειδικά αυτοί που έβλεπαν και βλέπουν με δυσπιστία τις αντιδράσεις των στρατιωτικών: τα κυβερνητικά σχέδια και μέτρα οδηγούν τις ΕΔ σε διάλυση και τελικά σε αδυναμία να εκτελέσουν αποτελεσματικά της αποστολή τους. Γιατί εκτός από τα τραγικά προβλήματα που έχουν ήδη προκαλέσει στη λειτουργία του οπλοστασίου τους, επηρεάζουν το σημαντικότερο οπλικό σύστημα που διαθέτουν και το οποίο τις κάνει να υπερτερούν: το έμψυχο δυναμικό τους.

Ας μην ανησυχούν λοιπόν οι θλιβερές μειοψηφίες για φαινόμενα “απειθαρχίας” και “διάλυσης” των ΕΔ,λόγω των αυτονόητων αλλά και επιβεβλημένων αντιδράσεων των στρατιωτικών. Ας απευθυνθούν σ΄ αυτούς που με τις αποφάσεις και την ατολμία τους να πουν όχι στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών δείχνουν έτοιμοι να αποδεχτούν τον αφοπλισμό μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...