Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


11 Σεπ 2012

"Σωτηρία" της χώρας και παιδεία δεν πάνε μαζί...



thumb
Από το Μαρικάκι
Τον καιρό της Μέρκελ, του ΔΝΤ και των αγορών το Δημόσιο σχολείο  είναι μια πολυτέλεια: καλό θα ήταν οι φορολογούμενοι να αντέχουν να πληρώνουν και τους δανειστές και για δημόσια αγαθά και δη εκπαίδευση και υγεία. Από τη στιγμή όμως που εμφανώς δεν αντέχουν ,συγνώμη, αλλά υπάρχουν και προτεραιότητες σ’αυτή τη
ζωή, όπως το «πουγκί» των δανειστών.
Μετά τη συνάντηση με τα ΔΣ των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ χτες ο Υπουργός Παιδείας μάς πληροφόρησε ότι το παν είναι το εθνικό καθήκον για τη σωτηρία της χώρας και αν αυτό επιτάσσει την απόσυρση της Πολιτείας από την Παιδεία, ε, τι να κάνουμε, έτσι πρέπει να γίνει. Άλλωστε υπάρχουν και τα κορόιδα οι δάσκαλοι και οι καθηγητές οι οποίοι με αυτοθυσία θ ακρατήσουν την ποιότητα της εκπαίδευσης σε ανεκτά επίπεδα. Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, τον υπουργό Παιδείας για όσους τους διαφεύγει:
«Προέχει να σωθεί η χώρα και προέχει να θωρακίσουμε το σχολείο και να διασφαλίσουμε ότι το  Δημόσιο Αγαθό αυτό που λέγεται Παιδεία, Γνώση δεν θα υποτιμηθεί, δεν θα είναι χειρότερο απ’ ότι ήταν. Το αντίθετο.
 Παρά τις αντίξοες συνθήκες θα πρέπει όλοι να υπερβούμε τους εαυτούς μας γιατί αυτό που διακυβεύεται είναι πάρα πολύ σοβαρό, διακυβεύεται το μέλλον της πατρίδας, διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών μας».
Μην σας μπερδεύει ο πληθυντικός ευγενείας («να υπερβούμε τους εαυτούς μας»). Το μόνο που θα πρέπει να κάνει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας υπερβαίνοντας τον εαυτό της είναι το «σφάξιμο». Αυτοί που θα πρέπει να υπομένουν και να προσφέρουν από το περίσσευμα αντοχών και τσέπης είναι οι μαθητές, οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
Με 225 διορισμούς φέτος, το βάρος θα το σηκώσουν οι αναπληρωτές (12.000) καθώς και οι αναπληρωτές του ΕΣΠΑ(4.000) με αύξηση του ωραρίου. Η λειτουργία των σχολείων επαφίεται στον πατριωτισμό της σχολικής κοινότητας, κτίρια και υποδομές παραδίδονται στη φθορά, και θα αναζητηθεί ένας νέος γύρος συγχωνεύσεων όπου είναι δυνατό.
Σε όσους δεν αρέσει, εκπαιδευτικούς κι εκπαιδευόμενος, μπορούν να παρατήσουν το σχολείο για μια θέση στην ευρύτερη Ειδική Οικονομική Ζώνη, που θα αποτελεί στο εξής η χώρα...ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...