Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


3 Σεπ 2012

Για ακόμη μια φορά ο Έλληνας στρατιωτικός θα πληρώσει το μάρμαρο



Φτάνει πια. Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Η ιστορία καταγράφει

Ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων αποτυπώνει στον πίνακα που ακολουθεί την εξαπάτηση που θα υποστούν ακόμη μια φορά οι Έλληνες στρατιωτικοί, από το επικοινωνιακό παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες τους.

Από το συγκριτικό αυτό πίνακα προκύπτει ότι το μέσο ετήσιο εισόδημα των Ελλήνων στρατιωτικών είναι υποπολλαπλάσιο των αντιστοίχων εισοδημάτων των λοιπών υπαλλήλων που συναποτελούν τα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια. Από την παρατήρηση αυτή οδηγούμαστε στο βέβαιο συμπέρασμα ότι η περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων τους και η παρουσίασή τους ως προνομιούχων από την Πολιτεία έχει ως στόχο την περαιτέρω απαξίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν και την αποδυνάμωση του ηθικού τους, που συνιστά το σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος της Εθνικής Άμυνας.

Οι τιμές αναφέρονται σε ακαθάριστες αποδοχές (μικτές). Στον πίνακα δεν περιλαμβάνονται οι υπερωριακές αποζημιώσεις δικαστικών, διπλωματών, πανεπιστημιακών, εφημερίες ιατρών ΕΣΥ, αποζημίωση πέραν του 5νθημέρου αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών και πάγιες ημέρες εκτός έδρας των Ελλήνων στρατιωτικών.

Εάν θεωρήσουμε δεδομένη την παύση καταβολής από το νέο έτος των πάγιων οδοιπορικών των Ελλήνων στρατιωτικών, τότε το ετήσιο εισόδημά τους θα μειωθεί επιπλέον κατά 1.585 €, αφαιρώντας στην ουσία δύο (2) μισθούς. Ενώ, εάν στη μείωση αυτή προστεθεί και η σχεδόν βέβαιη κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων - Πάσχα και του επιδόματος αδείας, συνολικού ύψους για όσους το δικαιούνται 1.000 €, τότε η συνολική μείωση του εισοδήματος του στρατιωτικού φθάνει το ποσό των 3.787 € που αντιστοιχεί στο 16,50% του μέσου ετήσιου εισοδήματός του.

Στις ανωτέρω μειώσεις θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η αναστολή των μισθολογικών προαγωγών και του χρονοεπιδόματος, η εφαρμογή της οποίας αφαιρεί από το εισόδημα του στρατιωτικού κατά μέσο όρο 120 € μηνιαίως ή 1440 € ετησίως.

Τελικώς οι μειώσεις για την κατηγορία των στρατιωτικών ανέρχονται σε απόλυτες τιμές στα 5.227 € ετησίως και σε ποσοστό 22,9% του μέσου ετήσιου εισοδήματός τους. Με τον κομψό αυτό τρόπο οι στρατιωτικοί θα απολέσουν κατά μέσο όρο 4 μισθούς ύψους 1.300 €.... Δείτε το χαρακτηριστικό πίνακα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...