Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


6 Σεπ 2012

Οι δείκτες



thumb
Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις για να διαπι­στωθούν τα αυτονόητα: Η Ελλάδα των μνημονίων και τον δανειακών συμβάσεων αποδιαρθρώνεται οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά. Το «Π» είχε προ­ειδοποιήσει εγκαίρως από τον Ιανουάριο του 2010 τους αναγνώστες του για τις επερχόμενες (τότε) συνέπειες της κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι αυτή δεν περιορίζεται στο οικονομικό πεδίο. Σήμερα εί­ναι ολοφάνερες οι συνέπειές της τόσο στο πολιτι­κό όσο και στο κοινωνικό εποικοδόμημα.
Κάτι επίσης αυτονόητο σήμερα είναι ότι ο δρόμος της καταστροφής - ή, αν προτιμάτε μια πιο αισιόδοξη διατύπωση, η πορεία προς τη διάσωση - απλώνεται μπροστά μας. Με άλλα λόγια, ο δύσκολος δρόμος που έχει να διανύσει η ελληνική κοινωνία και οι βα­σανιστικές επιλογές της είναι προς διαμόρφωση...
Όλα αυτά περιγράφουν το τοπίο αβεβαιότητας, το οποίο, αν τοποθετηθεί στο ευρύτερο ασταθές δι­εθνές περιβάλλον, περιγράφει τον «χάρτη» μέσα στον οποίο η ελληνική κοινωνία θα αναζητήσει - επιλέξει τον δρόμο της. Η προσεκτική - συστηματική μελέτη του ρευστού πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού περιβάλλοντος είναι, αυτόν τον καιρό, μια εργασία κρίσιμης σημασίας για όποιον επιθυ­μεί όχι μόνο να διακρίνει την πορεία της χώρας, αλλά και να παρέμβει για τη διαμόρφωσή της.
Το «Π», από το ξεκίνημα του ολέθρου τον οποίο βιώ­νει ποικιλοτρόπως το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας, δεν έκρυψε ούτε το ενδιαφέρον του ούτε τις απόψεις του για τις εξελίξεις. Υπ’ αυτήν την έννοια αποτελεί αυτονόητο καθήκον του η συ­στηματική μελέτη των δεικτών που περιγράφουν το στίγμα και σκιαγραφούν την πορεία της χώρας και της κοινωνίας της στον μεταβαλλόμενο χάρτη. Αυτούς τους δείκτες θα αναζητά στην έρευνά της εφεξής η εταιρεία Pulse RC και θα τους δημοσιεύ­ει το «Π».
Ήδη το πρώτο δείγµα των δεικτών που δημοσιεύουμε σήμερα οδηγεί σε μαύρες εκτιμήσεις και συμπε­ράσματα: Η απογοήτευση μεγάλης μερίδας του πληθυσμού από κυβέρνηση και αξιωματική αντι­πολίτευση, η στροφή ακόμη περισσότερων ψηφοφόρων προς τη φασιστική Άκρα Δεξιά της Χρυσής Αυγής και η επιδεινούμενη αδυναμία της κοινωνί­ας να πληρώσει στοιχειώδεις ανάγκες της περιγρά­φουν μια πορεία που, αν δεν αλλάξει, οδηγεί σε οδυνηρές καταστάσεις...ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...