Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


13 Σεπ 2012

Ας το ψάξουν περισσότερο



thumb
Όποιος εξακολουθεί να έχει μάτια ανοιχτά, εύκολα μπορεί να δει ότι η Χρυσή Αυγή έχει πολύ συγκεκρι­μένη στρατηγική και την ακολουθεί πιστά. Οι τελευ­ταίοι «ακτιβισμοί» της μεταμοντέρνας έκδοσης του φασισμού στη χώρα μας δείχνουν ότι διευρύνει συνε­χώς τόσο την επιχειρησιακή όσο και την «επικοινωνι­ακή» τακτική της. Παράλληλα φροντίζει να συγκρού­εται σφοδρά... εκ του ασφαλούς με μια κυβέρνηση η οποία δείχνει πελαγωμένη και αντιδρά σπασμωδικά.
Κανένα σαφές σχέδιο, αντίθετα, δεν φαίνεται να διαθέ­τουν όσοι υποτίθεται ότι πρέπει να σταθούν απέναντι στον φασισμό. Μιλάμε για τις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές δυνάμεις, οι οποίες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της ΧΑ ως παροδικό και το αποδίδουν είτε... γενικώς στην κρίση του καπιταλι­σμού είτε σε επιμέρους αιτίες, χάνοντας τη συνολική εικόνα του προβλήματος. Που δεν είναι άλλη από την πολυεπίπεδη κατάρρευση των δημόσιων δομών της Ελλάδας, της οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής. Κάνουν, συνεπώς, λάθος...
Τα παραδοσιακά κόµµατα εξουσίας (Ν .Δ. - ΠΑΣΟΚ) ου­δέποτε ανέλυσαν τη δική τους ευθύνη για το κατά­ντημα της χώρας και ως εκ τούτου δεν είδαν τη δική τους συμμετοχή στην καλλιέργεια και ανάπτυξη του φασιστικού φαινομένου. Ταυτόχρονα, ως σύστημα εξουσίας, έπαιξαν και παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια θεωρώντας πως η εμφάνιση των φασιστών θα κρα­τήσει στο μαντρί τις μεγάλες μάζες των ψηφοφόρων. Ήδη διαψεύδονται.
Από την άλλη πλευρά η Αριστερά, υπό την ευρεία ή τη στενή της έννοια, έκλεισε τα μάτια σε πολλά οξύτα­τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, ενώ είδε με στενή οπτική την ομπρέλα των εθνικών θεμάτων. Τρανταχτό παράδειγμα το μεταναστευτικό. Μη προ­βάλλοντας ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώ­πισή του, η Αριστερά άφησε το γήπεδο ελεύθερο στους «Καιάδες» και τους «Καραϊσκάκηδες» του Μιχαλολιάκου.
Οι βάσιµες εκτιµήσεις που μπορεί να κάνει κάποιος για το άμεσο μέλλον δεν μπορεί να είναι αισιόδοξες όσο οι εκτιμήσεις που κατά καιρούς εκφράζονται στην Αριστερά, σύμφωνα με τις οποίες η οικονομική - κοι­νωνική καταστροφή θα οδηγήσει τον ελληνικό λαό αυτομάτως σε προοδευτικές - δημοκρατικές αναζη­τήσεις. Και αυτή η προσέγγιση έχει ήδη, φυσιολογι­κά, διαψευστεί. Ας το «ψάξουν» λίγο περισσότερο...ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...