Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


31 Οκτ 2012

Γιατί δεν φτιάχνει τους οίκους αλληλεγγύης μεταναστών στη Τουρκία ο κ.Σόρος;


Aπό zcode.info
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο περίφημος George Soros προτιμάει να φτιάξει στην Ελλάδα οίκους αλληλεγγύης μεταναστών αντί στη Τουρκία, προκαλώντας την αντίδραση πολλών Ελλήνων πολιτών, που βλέπουν τη δημουργία τέτοιων οίκων στην Ελλάδα σαν πόλους έλξης μεταναστών.
Πρόταση για την αντιμετώπιση του ζητήματος των μεταναστών στην Ελλάδα, παρουσίασε ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής George Soros στην συνάντηση του “Συμβουλίου για το Μέλλον της Ευρώπης”, που διοργανώνει το Ινστιτούτο για τη Διακυβέρνηση της Ευρώπης* του επιχειρηματία Nicola Megrievστο Βερολίνο. Ο George Soros προτείνει τη δημιουργία “οίκων αλληλεγγύης” σε άδεια δημόσια κτίρια, που θα χρηματοδοτηθούν από ιδρύματα όπως το δικό του. “Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα του ασύλου έχει καταρρεύσει και η Ελλάδα, στην κατάσταση που
βρίσκεται, δεν μπορεί να βοηθήσει” είπε χαρακτηριστικά.
Είναι εμφανές, ότι ο κ.Soros είναι φιλέλληνας. Εχω όμως την εξής απορία. Αφού οι μετανάστες έρχονται απο τη Τουρκία γιατί ο κ.Soros δεν κάνει εκεί τα ιδρύματα αυτά και τις ΕΟΖ που είμαι σίγουρος ότι κατά βάθος επικροτεί αντί στην Ελλάδα, αφού εκεί θα στοιχίσουν και φτηνότερα και σε μίζες και σε εγκαταστάσεις; Aν γίνει αυτό, τότε οι παράνομοι μετανάστες κατά χιλιάδες θα επιστρέψουν στη Τουρκία και η Ελλάδα θα ανασάνει.
Η παρουσία των παράνομων μεταναστών δεν έχει να κάνει με το διεθνισμό αυτό καθευατό αλλά με την ανοχή και τα όρια αντοχής μιας πολιτείας να απορροφήσει τους πολιτικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς κραδασμούς λόγω της ενδογενούς ικανότητας της πληθώρας των μεταναστών να μη δύνανται να προσφέρουν τίποτα στην Ελληνική οικονομία, να απομυζούν τα ελάχιστα οικονομικά διαθέσιμα και να δημιουργούν προβλήματα εθνικής ασφάλειας.
Αν ήθελε ο κ.Soros να βοηθήσει την Ελλάδα, αφού “λεφτά υπάρχουν” για κοινωφελείς σκοπούς απο τις MKO του, ας δημιουργήσει μονάδες παραγωγής για τους Ελληνες πολίτες και να αφήσει η πολιτεία να διαχειρισθεί το πρόβλημα απο τα κέρδη της οικονομίας, όταν αυτά προκύψουν. Αν ο κάθε ένας που έχει ΜΚΟ παρεμβαίνει για να βοηθήσει μιά χώρα, τότε υποκαθιστά με τη προσφορά του τον πολιτικό λόγο και τη δράση μιας πολιτείας.
Φαντάζομαι ότι απόψεις σαν αυτη του κ.Soros θα εύρισκαν ευήκοα ώτα σε κάποια κόμματα αλλά σίγουρα θα δημιουργούσαν αιτία πολιτικού διχασμού στη χώρα. Aυτό επιδιώκει;
Aπάντηση σε αυτό μπορεί να προκύψει με βάση τη θεωρία των πιθανοτήτων. Οι πιθανότητες εξαρτώνται απο τις συνθήκες. Αν ένας πολιτικός αλλάξει τις συνθήκες τότε και οι προτάσεις του κ. Soros θα είναι άλλες. Φοβάμαι όμως ότι αυτό ενώ είναι εκτός της Ελληνικής πραγματικότητας παρότι δεν είναι θεωρητικά εκτός των πιθανόν δυνατοτήτων ή πολιτικών επιλογών.
Oπως ξέρετε όλοι και ελπίζω να αντιλαμβάνεστε οι περισσότεροι, το μεγάλο πρόβλημα της Ελληνικής πολιτείας είναι η κακή λειτουργία της Δικαιοσύνης. Αν ήξερα τον κ.Soros θα του πρότεινα να δημιουργήσει στην Ελλάδα “Βραβεία Καλής Λειτουργίας” για Ελληνες Δικαστές (bonusπαραγωγικότητας). Ας τα πεί “Βραβεία Αριστείας”. Θα τους αρέσει…
Σας κορόιδεψα… Και αυτό θα ήταν παρέμβαση και μάλιστα στη Δικαιοσύνη. Κάθε “Βραβείο” είναι παρέμβαση…
Ξυπνείστε ρε.
* Αυτά τα συνέδρια θυμίζουν την Ελληνική παροιμία, “Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει” . Αλλαξαν όμως οι εποχές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...