Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


16 Οκτ 2012

Το θέατρο τέλος! Έφτασε η ώρα της Αλήθειας…


Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός
Η ώρα της αλήθειας για όλα τα κόμματα έφτασε. Κανείς δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από λέξεις, να επικαλείται την κομματική πειθαρχία, να δικαιολογείται πως «δεν ήξερα, δεν διάβασα».
Τώρα όλοι γνωρίζουν. Τώρα όλοι αναγκαστικά θα
δείξουν αν υπηρετούν ξένα συμφέροντα ή σκοπιμότητες, αν είναι υποχείρια των αρχηγών και των κομμάτων τους, αν υπηρετούν την Ελλάδα και τους Έλληνες, αν σέβονται τις Συνταγματικές ελευθερίες ενός λαού, αν είναι ΕΛΛΗΝΕΣ!
Θυμίζω σε όσους είναι λοτοφάγοι, ότι όσοι πέρασαν στο πάνθεον των ηρώων, όσοι πολέμησαν ενάντια σε κατακτητές, πίστευαν σε μεγάλα ιδεώδη που το νόημά τους περικλείεται στις λέξεις, πατρίδα, ελευθερία, ανεξαρτησία.
Κι αυτά τα μεγάλα ιδεώδη, στα οποία πίστευαν με όλη την δύναμη της ψυχής τους, τους έκαναν να υπερνικούν τα συναισθήματα της αυτοσυντήρησης, του φόβου, του θανάτου. Γι’ αυτό κι έγιναν ήρωες, γι’ αυτό νίκησαν.
Δεν θα πρέπει να ξεχνούν οι μεγαλύτεροι αλλά και θα πρέπει να γνωρίζουν οι νεότεροι, πως δημόσιοι λειτουργοί, αρνήθηκαν να εκτελέσουν εντολές που στρεφόντουσαν κατά του λαού, κατά των ελευθεριών των πολιτών και γι’ αυτή τους την ενέργεια, διώχθηκαν, εξορίσθηκαν, βασανίσθηκαν, εκτελέσθηκαν.
Σε όσους πολέμησαν κατακτητές, σε όσους αντιστάθηκαν σε εγχώριους εφιάλτες, οφείλουμε να αποδείξουμε πως είμαστε άξιοι απόγονοί τους.
Σήμερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα συνδικάτα καλούν τον λαό να διαμαρτυρηθεί για τα μέτρα λιτότητας. Να διαμαρτυρηθεί; Τι κάλεσμα είναι αυτό;
Τα κόμματα και οι πολιτικοί που είναι αντίθετοι με τα μέτρα και την Τρόϊκα έπρεπε να καλούν τον λαό για αγώνα, για αντίσταση, για ανατροπή του πιο αντιδημοκρατικού καθεστώτος που χρόνια τώρα καταπιέζει τους πολίτες και ξεπουλάει την Ελλάδα. Και είναι αντιδημοκρατικό, αφού τα δυόμιση τελευταία χρόνια, οι κυβερνήσεις, καταπατούν βασικά άρθρα του Συντάγματος σύμφωνα με την παραδοχή έγκριτων Συνταγματολόγων!
Τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, θα πρέπει, αν πράγματι υπηρετούν την Ελλάδα και τους Έλληνες, να καταγγείλουν τα νέα οικονομικά μέτρα που θέλουν να επιβάλουν η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, να απέχουν από την συζήτηση στη Βουλή με την αιτιολογία ότι δεν λαμβάνουν μέρος στο σχέδιο εξόντωσης των Ελλήνων και το ξεπούλημα της Ελλάδας και να καλέσουν όλους τους Έλληνες για έναν κοινό αγώνα που στόχο θα έχει την ανατροπή αυτής της πολιτικής που την εκφράζουν κόμματα και πολιτικοί που με ψέματα υφάρπαξαν την ψήφο του λαού υποσχόμενοι πως δεν θα θιγούν μισθοί και συντάξεις.
Και στις 25 Σεπτεμβρίου, στο άρθρο μου «Κόμματα και… αποκόμματα» έκανα την πιο πάνω πρόταση.
Αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιθυμούν να λάβουν μέρος στην θεατρική παράσταση που θα παιχθεί στη Βουλή με τίτλο «Η εξόντωση των Ελλήνων» ας το πράξουν. Δικαιολογίες όμως μετά δεν θα έχουν. Δεν θα μπορούν να ισχυρίζονται πως «αγωνίστηκαν για να αποτρέψουν τα μέτρα», πως νοιάζονται για το καλό των Ελλήνων, για την ανεξαρτησία κι ακεραιότητα της χώρας. Θα αποδειχθεί πως όλα τα κόμματα είναι ένας ατάλαντος θίασος που δίνει παραστάσεις με έργα ξένων συγγραφέων, έργα που καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με τους μεγάλους δραματουργούς αλλά με τα έργα βάρβαρων κι απολίτιστων ανθρώπων.
Η παράσταση λοιπόν έλαβε τέλος. Η αυλαία έπεσε. Η μάσκες έπεσαν.
Το αληθινό πρόσωπο των κομμάτων θα φανεί εντός των ημερών. Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί όσο σκληρή κι αν είναι. Κι από την αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί κανείς…ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...