Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


16 Οκτ 2012

Εμπάργκο στο πετρέλαιο θέρμανσης από τους βενζινοπώλες


...Εμπάργκο στο πετρέλαιο θέρμανσης από τους βενζινοπώλες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
Δεν πουλάνε πετρέλαιο θέρμανσης πρατηριούχοι και μικροί έμποροι καυσίμων διαμαρτυρόμενοι για τον υψηλό φόρο καθώς και για τη μη εγκατάσταση συστημάτων εισροών – εκροών και στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων και των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών.
Χθες εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Βενζινοπωλών και των μεταπωλητών συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος και φυσικά απέρριψε το αίτημά τους για μείωση του ΕΦΚ, κάτι που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας. Επιπλέον ο υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στα μέτρα που θα ληφθούν άμεσα για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και τα οποία έχουν ως αφετηρία το νόμο 4072/2012, οι διατάξεις του οποίου θα ενεργοποιηθούν πλήρως με τα σχέδια υπουργικών αποφάσεων που αναμένονται μέχρι 30 Νοεμβρίου.
Μεταξύ των διατάξεων αυτών συμπεριλαμβάνεται η εγκατάσταση συστήματος εισροών εκροών στις φορολογικές αποθήκες, σύστημα GPS στα βυτιοφόρα και στα πλωτά μέσα και η ιχνηθέτηση υγρών καυσίμων με ραδιοϊσότοπα.
Πάντως οι βενζινοπώλες δήλωσαν ότι δεν αγοράζουν από τις εταιρίες εμπορίας και ούτε θα πουλάνε πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι να συναντήσουν τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων.
Εξάλλου, χθες πρώτη μέρα διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης και οι τιμές του κυμάνθηκαν από τα 1,34 έως και 1,36 ευρώ το λίτρο στην Αττική, ενώ στην επαρχία φτάνει και τα 1,40 ευρώ το λίτρο.
Ωστόσο, σύμφωνα με στελέχη εταιριών εμπορίας αλλά και των διυλιστηρίων χθες δεν πουλήθηκε σχεδόν ούτε ένα λίτρο. Κι αυτό επειδή χιλιάδες νοικοκυριά είχαν προχωρήσει από τον περασμένο Απρίλιο σε αγορές με χαμηλότερες τιμές, επίσης οι ήπιες καιρικές συνθήκες δεν ώθησαν τους καταναλωτές σε νέες παραγγελίες, ενώ και οι υψηλές κατά 50% τιμές σε σχέση με πέρυσι οδήγησε τις οικογένειες στην αναζήτηση εναλλακτικών και φθηνότερων μορφών θέρμανση ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...