Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


1 Οκτ 2012

Μετά τις βόμβες Ρουμελιώτη, γιατί επιμένει ο Σαμαράς;;;


Μετά τις βόμβες Ρουμελιώτη, γιατί επιμένει ο Σαμαράς;;;

Αυτά που γράφει στο βιβλίου του ο πρώην εκπρόσωπος στο ΔΝΤ κ. Ρουμελιώτης και αυτά που είπε αναλυτικά σήμερα το πρωϊ στον τηλεοπτικό σταθμό MΕGA, επιβεβαιώνουν πλήρως τη δική μας θέση όταν πριν ακόμα υπογραφεί το πρώτο μνημόνιο.

Ο κ. Ρουμελιώτης είπε πως αν γινόταν κούρεμα του χρέους τότε, την Άνοιξη του 2010, ακόμα και ένα 30%, σύμφωνα με τη μελέτη της Citi, το ελληνικό χρέος θα έπεφτε στο 79% του ΑΕΠ!!!! Ολόκληρο το ΔΝΤ και ο Στρος Καν ήταν υπέρ αυτής της θέσης ενώ αντίθετα…. οι ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως η Γερμανία, η οποία καθοδηγεί και τις υπόλοιπες χώρες του Βορρά, δεν ήθελαν τη λύση αυτή γιατί θα έχαναν οι τράπεζές τους. Η λύση που επέλεξε η ίδια η ΕΕ ήταν να μεταφερθούν οι ζημιές των τραπεζών τους πάνω στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών. Δηλαδή ο κ. Ρουμελιώτης το είπε ξεκάθαρα ότι αυτό που γίνεται στην Ελλάδα σήμερα ήταν απόφαση της ΕΕ και προφανώς είναι η απόλυτα υπεύθυνη για την αποτυχία της απόφασής της.

Μια πτώχευση της Ελλάδας τότε θα ήταν πολύ πιο οδυνηρή για τα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ (και όχι μόνο), ενώ τώρα που ξεσαβούρωσαν από τα ελληνικά τοξικά ομόλογα και κατόρθωσαν να οργανωθούν με μηχανισμούς, οι συνέπειες θα είναι πολύ λιγότερες. Επομένως δεν υπήρχε πιθανότητα να μην έκαναν αυτό που έλεγε το ΔΝΤ τότε.

Με μια διαφορά. Στο χέρι του κ. Παπανδρέου είπε, ήταν να επιλέξει τη λύση που πρότεινε το ΔΝΤ ή τη λύση που πρότεινε η ΕΕ και ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να διασώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες και να εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό. Γι’ αυτή του την απόφαση ο κ. Παπανδρέου (λέμε εμείς) θα πρέπει να δώσει οπωσδήποτε λόγο ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Δεν ήταν μια απλή πολιτική απόφαση. Ήταν μια απόφαση εξόντωσης ενός λαού προκειμένου να διασωθούν οι ξένες τράπεζες..

Σήμερα, όπως είπε ο κ. Ρουμελιώτης, και πάλι η Γερμανία κ.λ.π. (που έχουν διασώσει πλέον τις τράπεζές τους και έχουν αποκτήσει μηχανισμούς), δεν δέχονται την νέα πρόταση του ΔΝΤ που είναι να κουρευτεί το χρέος της Ελλάδας προς ΕΚΤ και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Σήμερα, ο κ. Σαμαράς, ως ένας νέος Παπανδρέου, επιλέγει να διασώσει τα κέρδη της ΕΚΤ και των ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και τις ελληνικές τράπεζες και να εξοντώσει πλήρως τον ελληνικό λαό, με τα προγράμματα που επιβάλει η Γερμανία. Ενώ θα έπρεπε να βάλει πάνω στο τραπέζι το δίλημμα «κούρεμα ή παύση πληρωμών μέσα στην Ευρωζώνη». Σε λίγο δεν θα μπορούμε πια να βάλουμε κανένα δίλημμα, απλά γιατί θα έχουμε αυτοκαταργηθεί ως χώρα.

Ο κ. Ρουμελιώτης είπε και κάτι άλλο που μας θορύβησε πολύ. Τώρα τελευταία, το ΔΝΤ φαίνεται να μετριάζει το αίτημά του προς την ΕΕ για κούρεμα των χρεών προς ΕΚΤ και προς της χώρες της Ευρωζώνης. Αν τελικά κάνει πίσω και πάλι, όπως έκανε και την Άνοιξη του 2010, τότε είμαστε χαμένοι. Πάντως ο κ. Σαμαράς, όπως και ο Παπανδρέου τότε, δεν βάζει το θέμα αυτό με σύμμαχο το ΔΝΤ. Γιατί;;; Τι στην ευχή; Το μέλι έχει η Γερμανία και ακολουθούμε τις εντολές της κόντρα στο ΔΝΤ και σε όλους του οικονομολόγους του κόσμου;; Τι συμβαίνει;;

Είπε ο κ. Σαμαράς ότι δεν θα λάβει άλλα μέτρα. Αυτό είναι σίγουρο, γιατί τα επόμενα σκληρότερα μέτρα (και μάλιστα πολύ σύντομα), θα τα λάβει άλλος.



Πέτρος Χασάπης

Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...