Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


22 Οκτ 2012

Αλλάζουν τα τεκμήρια για Ι.Χ. και κατοικία


Αλλάζουν τα τεκμήρια για Ι.Χ. και κατοικία
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η σύνταξη του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, με το οικονομικό επιτελείο να επιδιώκει να «κλείσει» τις βασικές ρυθμίσεις ακόμη και εντός της εβδομάδας. Το φορολογικό πακέτο ύψους 2-2,5 δισ. αναμένεται να εξετασθεί στη σημερινή συνεδρίαση της τρικομματικής επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Τα τελευταία σενάρια προβλέπουν:
Κατάργηση των φοροαπαλλαγών και μάλιστα αναδρομικά από τα εισοδήματα του 2012. Ειδικότερα καταργούνται οι εκπτώσεις 10% από τον φόρο που αφορούν δαπάνες για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια κύριας κατοικίας, ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής.
Μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης για τα αυτοκίνητα και τις κατοικίες. Η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων προβλέπει τη μείωση του βασικού τεκμηρίου που επιβάλλεται σε Ι.Χ έως 1.200 κ.ε. στα 2.500 ευρώ από 4.000 ευρώ σήμερα. Για τις κατοικίες προτείνεται το τεκμήριο να υπολογίζεται για τα 80 πρώτα τετραγωνικά μέτρα, με 25 ευρώ το τ.μ. για τα επόμενα 81 - 120 τ.μ. με 45 ευρώ το τ.μ., για τα επόμενα από 121 -200 τ.μ. με 80 ευρώ το τ.μ. για τα 201 -300 τ.μ. με 160 ευρώ το τ.μ. και για τα πλέον των 300 τ.μ. με 350 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Καθιέρωση ενός ενιαίου συντελεστή φορολόγησης 28% για τα καθαρά φορολογητέα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και όλων των επιχειρήσεων.
Διατήρηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, που σήμερα επιβάλλεται στους έχοντες εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, μέχρι και το 2018.
Κατάργηση των πρόσθετων αφορολογήτων ορίων εισοδήματος που ισχύουν για τα προστατευόμενα τέκνα των φυσικών προσώπων.
M.B.ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...