Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


16 Νοε 2012

Στο απόσπασμα 25.000 υπάλληλοι



Το Ποντίκι
Άρχισε η διαδικασία της διαθεσιμότητας – ή, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, των απολύσεων κατ’ αρχάς 25.000 εργαζομένων στο Δημόσιο.
Στο απόσπασμα έχουν ήδη στηθεί οι πρώτοι 2.000 υπάλληλοι διοικητικών ειδικοτήτων που υπηρετούν στο Δημόσιο με σύμβαση αορίστου
χρόνου ιδιωτικού δικαίου, αφού μπήκαν ήδη σε διαθεσιμότητα.
Από αυτούς οι 1.200 είναι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ οι υπόλοιποι 800 είναι επίορκοι. Ειδικότερα σε διαθεσιμότητα τίθενται αυτοδικαίως οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ.
Ουσιαστικά πρόκειται για την… πρόβα διαθεσιμότητας δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων, οι οποίοι θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει δραματικά.
Συνολικά αναμένεται μέσα στους επόμενους 13 μήνες και ώς τα τέλη του 2013 να έχουν μπει στο ίδιο καθεστώς 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι.
Την ίδια ώρα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναζητώντας ένα μέσο να του σταλούν οι λίστες με τα 2.000 ονόματα που επηρεάζονται από το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας στην εγκύκλιό του, υπογραμμίζει την αναδρομική ισχύ της διαθεσιμότητας για όσους τελικώς υπαχθούν στις σχετικές διατάξεις, γεγονός που στην πράξη συνεπάγεται και αναδρομική περικοπή των αποδοχών τους στο 75% αυτών.

Στα γρήγορα
Έτσι δεν αποκλείεται υπάλληλοι που θα βρεθούν σε διαθεσιμότητα να κληθούν να επιστρέψουν χρήματα ή να τους γίνουν παρακρατήσεις στις μελλοντικές αμοιβές τους.
Το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας οι διευθύνσεις διοικητικού ή προσωπικού των φορέων του Δημοσίου πρέπει να κοινοποιήσουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις λίστες με τα ονόματα των υπαλλήλων που εμπίπτουν στη ρύθμιση, τόσο αυτών που τίθενται σε διαθεσιμότητα όσο και εκείνων που πρέπει να τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία βάσει των νέων διατάξεων.
Επίσης στις επόμενες δέκα ημέρες θα πρέπει να εκδοθούν και να αποσταλούν οι αντίστοιχες διαπιστωτικές πράξεις υπαγωγής σε διαθεσιμότητα ή αργία με υπογραφή των επικεφαλής των φορέων.
Προκειμένου μάλιστα να επιτύχει την ανταπόκριση των φορέων στην αποστολή των στοιχείων, στην εγκύκλιο το υπουργείο διευκρινίζει ότι η διαδικασία αυτή, αποτελεί εκπλήρωση της πάγιας υποχρέωσης των υπηρεσιών διοικητικού/προσωπικού να επικαιροποιούν τα στοιχεία της.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα δουν αυτόματη μείωση του μισθού τους κατά 25%, θα αμείβονται δηλαδή με το 75% του σημερινού τους μισθού και θα περιμένουν επί 12 μήνες να δουν εάν έχει βρεθεί νέα θέση εργασίας για εκείνους.
Ουσιαστικά θα… περιμένουν στο σπίτι τους την αναδιάρθρωση του Δημοσίου. Όταν βγουν τα νέα οργανογράμματα των υπηρεσιών, εάν προκύψουν θέσεις που πρέπει να καλυφθούν, το Δημόσιο θα αναζητήσει πρώτα από αυτούς τους 25.000 τους υπαλλήλους που θα τις στελεχώσουν.
Αναμένεται ωστόσο οι θέσεις να είναι κατά πολύ λιγότερες, καθώς θα υπάρξουν συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών και θα προκύψει και νέα παράλληλη δεξαμενή υπαλλήλων με περισσότερα προσόντα απ’ αυτά που έχουν οι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...