Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


19 Νοε 2012

Κούρεμα» με τις συντάξεις του Φεβρουαρίου


«Κούρεμα» με τις συντάξεις του Φεβρουαρίου
Διπλά «κουρεμένες» θα είναι οι συντάξεις που θα καταβάλουν τα Ταμεία από το νέο έτος σε όλους τους συνταξιούχους, οι οποίοι εισπράττουν άθροισμα κύριας - επικουρικής και τυχόν μερισμάτων άνω των 1.000 ευρώ τον μήνα. Οι νέες εισφορές 5% - 20% θα παρακρατηθούν για πρώτη φορά από τις συντάξεις του μηνός Φεβρουαρίου, δηλ. στις 31 Ιανουαρίου, καθώς τα Ταμεία και η ΗΔΙΚΑ (η ενιαία αρχή ηλεκτρονικού ελέγχου και πληρωμών) δεν προλαβαίνουν να δημιουργήσουν το ενιαίο μητρώο των δικαιούχων
και να επιβάλουν τη νέα μείωση στις συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου.
«Θα υπάρξει μέριμνα ώστε η εισφορά που αναλογεί στη σύνταξη του μηνός Ιανουαρίου να παρακρατηθεί σε 2 ή περισσότερες δόσεις» προαναγγέλλει στην «Η» ο υπουργός Εργασίας. Έτσι, για παράδειγμα, συνταξιούχος ο οποίος μετά τις μειώσεις που ήδη γίνονται λαμβάνει συνολικά 2.100 ευρώ, θα δει τη νέα μείωση των 315 ευρώ από τις συντάξεις που θα εισπράξει στις 31 Ιανουαρίου (με το νέο καθεστώς από την 1/1/2013 όλες θα προκαταβάλονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αμέσως προηγούμενου μήνα) και δεύτερη μείωση έναντι της αντίστοιχης περικοπής, η οποία θα αφορά τη σύνταξη του μηνός Ιανουαρίου (επιπλέον 315 ευρώ τα οποία θα παρακρατηθούν τουλάχιστον σε δύο δόσεις).
Ενιαία εισφορά 
Με διορθωτική ρύθμιση θα επιβάλλεται η εισφορά του 20% στις συντάξεις άνω των 3.000 ευρώ και στους συνταξιούχους του Δημοσίου (το υπουργείο Οικονομικών, σε αντίθεση με το υπουργείο Εργασίας, δεν είχε προβλέψει την κλίμακα αυτή). Οι εισφορές θα επιβάλλονται ενιαία, για όλους τους συνταξιούχους τους οποίους θα εντοπίσει η ΗΔΙΚΑ και θα είναι από το πρώτο ευρώ 5% από τα 1.000 ευρώ - 1.500 ευρώ (χωρίς να πέφτει η σύνταξη κάτω από τα 1.000,01 ευρώ), 10% για άθροισμα συντάξεων από 1.500,01 ευρώ έως και 2.000 ευρώ (χωρίς να μειώνεται κάτω από τα 1.425,01 ευρώ) 15% από 2.000,01 ευρώ έως 3.000 ευρώ (με όριο τα 1.800,01 ευρώ) και 20% από 3.000.01 ευρώ και πάνω (με όριο ασφαλείας τα 2.550, 01 ευρώ).
Τελευταίο δώρο 
Τον επόμενο μήνα θα δοθεί μαζί με τη σύνταξη του μηνός Ιανουαρίου για τελευταία φορά και το τελευταίο δώρο Χριστουγέννων (400 ευρώ) σε όσους το δικαιούνται. Από την 1/1/2013 καταργούνται τα δώρα και το επίδομα άδειας τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές και οι μόνοι που θα συνεχίσουν να λαμβάνουν δώρο θα είναι οι βαριά ανάπηροι που εισπράττουν επίδομα απόλυτης αναπηρίας ή εξωιδρυματικό επίδομα.
Ελεγχος στα ενοίκια των Ταμείων
Στο πλαίσιο της εξοικονόμησης δαπανών, ο Ι. Βρούτσης επιβάλλει κεντρικό έλεγχο και στα ενοίκια τα οποία καταβάλλουν τα Ταμεία και οι εποπτευόμενοι Οργανισμοί (ΟΑΕΔ, ΣΕΠΕ κ.ά.). Με επιστολή προς τους διοικητές θα δώσει προθεσμία για την αποστολή των σχετικών στοιχείων μαζί με τα μητρώα των συνταξιούχων στην ΗΔΙΚΑ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΤΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...