Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


30 Δεκ 2010

Αλλη μία μαύρη σελίδα για το μπάσκετ

Τέσσερις ώρες και δώδεκα λεπτά (!) είχε διάρκεια ο ημιτελικός ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στο κύπελλο. Κι αυτό, αφού ο αγώνας διακόπηκε στο 27'  (λόγω ρίψης αντικειμένων) για σχεδόν δυόμιση ώρες, προκειμένου να πειστούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να αποχωρήσουν από το κλειστό της Πυλαίας!

Η διακοπή έγινε  λοιπόν όταν έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο αρκετά αντικείμενα και οι διαιτητές απείλησαν με προσωρινή διακοπή. Μάλιστα όταν κάποιο αντικείμενο χτύπησε στο κεφάλι τον διαιτητή Χριστοδούλου, αποχώρησαν στα αποδυτήρια προκειμένου να δοθούν οι πρώτες βοήθειες και στον χτυπημένο διαιτητή. Στο σημείο της διακοπής, ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ 47-37.

Στη συνέχεια, οι υπευθυνοι του ΠΑΟΚ, αλλά και ο Μίλαν Τόμιτς ζήτησαν από τον Χριστοδούλου να ολοκληρώσει το ματς με τον κόσμο στις εξέδρες αλλά αυτός δεν το δέχτηκε και ζήτησε να αδειάσει το γήπεδο (εκείνη τη στιγμή στην Πυλαία ήταν 5.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ).

Το πρόβλημα άρχισε να δημιουργείται όταν ο κόσμος δεν αποχωρούσε και επιστρατεύτηκαν  για να τον πείσουν όχι μόνο οι παράγοντες του ΠΑΟΚ, αλλά και ο προπονητής, Σούλης Μαρκόπουλος και οι  παίκτες! Αυτό συνέβη επειδή διακόσιοι οπαδοί είχαν μείνει στις εξέδρες και δεν έβγαιναν έξω! Τελικά, μετά από δυόμιση περίπου ώρες και με προσεκτικές κινήσεις από την Αστυνομία, οι εξέδρες εκκενώθηκαν και το ματς ξανάρχισε!

Ο Ολυμπιακός νίκησε 79-60 στο αποψινό πρώτο ματς των ημιτελικών και ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό.
Ουσιαστικά, η διακοπή στοίχησε στον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε βρει ρυθμό και είχε μειώσει από 47-29 σε 47-37. Οταν μετά το ματς ξανάρχισε ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα. Το δευτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Νέο Φάληρο στις 9 Φεβρουαρίου.

Το φύλλο αγώνα είναι επιβαρυντικό για τον ΠΑΟΚ, αφού αναφέρει όλα τα γεγονότα. Από την πρώτη ρίψη αντικειμένων πριν από το τζάμπολ (το ματς άρχισε με πέντε λεπτά καθυστέρηση), τον τραυματισμό του Χριστοδούλου (εξετάστηκε από τον κομισάριο του αγώνα κ Μούστο, ο οποίος είναι γιατρός), αλλα και τις προσπάθειες να αδειάσει το γήπεδο χωρίς χρήση βίας από την πλευρά της Αστυνομίας. Ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ότι κέρμα δέχτηκε και ο Ιβκοβιτς, ενώ έχουν σημειωθεί και δύο μικροτραυματισμοί, ενός οπαδού και ενός υπαλλήλου σεκιούριτι.

Ο ΠΑΟΚ, κινδυνευει με αυστηρή  τιμωρία, αλλά το θετικό για αυτόν είναι ότι το ματς ολοκληρώθηκε.  

Τα δεκάλεπτα: 13-17, 25-40, 39-55, 60-79
ΠΑΟΚ:  Μάρσαλ 20, Αποστολίδης 8, Ντόζιερ 8, Δέδας 1, Γκρέι 4, Παπαδόπουλος 15, Καλλές 2, Γκετσέφσκι 2

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 13 (1), Νεστέροβιτς 4, Σπανούλης 16 (2), Τεόντοσιτς 5 (1), Μπουρούσης 7 (1), Κέσελ 7 (2), Παπανικολάου 3, Μαυροκεφαλίδης 12, Χαλπερίν 4, Έρτσεγκ 8 (1)


Οι δύο προπονητές δεν πήγαν στη συνέντευξη Τύπου, αλλά αργότερα μέσω των Γραφείων Τύπου έκαναν γραπτές δηλώσεις:

Ο Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου προσπαθήσαμε να κάνουμε το καμ μπακ, αλλά εκεί ήρθε η διακοπή του αγώνα και από εκείνο το σημείο και μετά οποιαδήποτε εξέλιξη στο παιχνίδι ήταν αποδεκτή».

Επίσης, ο Ντούσαν Ιβκοβιτς υποστήριξε: «Δεν θέλω να πω τι έγινε. Έπρεπε όμως να παίξουμε δυο, τρεις ώρες ακόμα για να μπούμε στο Γκίνες, αν δεν μπήκαμε ήδη με παιχνίδι τέσσερις  ώρες και ένα τέταρτο».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...