Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


2 Μαρ 2011

Από κόσκινο οι επικουρικές Εως τον Αύγουστο οι αναλογιστικές µελέτες - Σεπτέµβριο τα µέτρα για το 2012



Το χρονοδιάγραµµα των αναλογιστικών µελετών και των σχεδιαζόµενων ανατροπών στα 40 επικουρικά ταµεία παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουµάνης.

Εντός του Μαΐου θα παραδοθούν οι πρώτες αναλογιστικές µελέτες για τα µεγάλα επικουρικά ταµεία, ώστε από την 1η/1/2012 να γίνουν οι περικοπές µε στόχο να περιοριστεί το ποσό της σύνταξης στο 20% των συνολικών συντάξιµων αποδοχών στα προβληµατικά ταµεία.

Η όποια µείωση θα γίνει σταδιακά σε βάθος δεκαετίας (2012-2022) ανάλογα µε το ύψος των περικοπών και δεν πρόκειται να θίξει το σύνολο των ασφαλισµένων στα ταµεία επικουρικής ασφάλισης (υπερβαίνουν τα 2,8 εκατοµµύρια), αλλά µόνο τους ασφαλισµένους που εντάσσονται σε προβληµατικά Ταµεία. Μεταξύ αυτών είναι το ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ, τα Ταµεία των τραπεζών και των ∆ΕΚΟ.

Ο Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ, µιλώντας χθες στον ΒΗΜΑ FM 99,5, τόνισε ότι το θέµα των επικουρικών συντάξεων δεν άνοιξε τώρα. «Υπάρχει στον νόµο και θα γίνουν αναλογιστικές µελέτες για να δούµε την οικονοµική τους κατάσταση κι έχουµε δεσµευτεί ότι, όπου υπάρχουν οικονοµικά προβλήµατα και όπου χρειαστεί, θα γίνουν αναπροσαρµογές από το νέο έτος, δηλαδή από το 2012. ∆εν µπορούµε να ξέρουµε από τώρα σε τι ποσοστό, διότι έχουν αλλάξει πολλά πράγµατα και εκεί, δηλαδή τα όρια ηλικίας σε κάποια επικουρικά ταµεία έχουν αυξηθεί µε τον νέο νόµο και πρέπει να δούµε τα οικονοµικά µεγέθη και στοιχεία σε κάθε Ταµείο και επειδή υπάρχουν µεγάλες διαφορές από Ταµείο σε Ταµείο και υπάρχουν µερικά που δίνουν πολύ µεγάλο ποσοστό σε ορισµένες περιπτώσεις – δηλαδή το 10% ή το 12% του συντάξιµου µισθού σε κάποιες και το 80% ή 100% σε κάποιες άλλες –, θα υπάρξουν, όπου χρειαστεί, παρεµβάσεις για να µην υπάρξει πρόβληµα µε τις συντάξεις µελλοντικά».

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Ο ΝΟΜΟΣ. «Ξεκινάµε», πρόσθεσεο κ. Κουτρουµάνης, «αυτές τις ηµέρες τις µελέτες και µέχριτις αρχές Μαΐου θα έχουµε µελέτες για τα τρία µεγαλύτερα Ταµεία: το ΕΤΕΑΜ µε 1,5 εκατ. ασφαλισµένους, το επικουρικό ταµείο των δηµοσίων υπαλλήλων (ΤΕΑ∆Υ) και το Μετοχικό Ταµείο Πολι τικών Υπαλλήλων».

Τον αµέσως επόµενο µήνα, όπως είπε, «θα γίνουν οιµελέτες για τα επόµενα έξι Ταµείακαι µέχρι τον Αύγουστο για τα περισσότερα από τα µεγάλα Ταµεία που έχουν περισσότερους από 50.000 - 60.000 ασφαλισµένους. Τον Σεπτέµβριο θα αναλάβουµε τη νοµοθετική πρωτοβουλία, ώστε να έχουµε τη δυνατότητα εφαρµογής τωνόποιων αλλαγών από τις αρχές του νέου έτους», κατέληξε ο κ. Κουτρουµάνης. Ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόµενο να υπάρξει αύξηση του γενικού ορίουηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη.

Τον Μάιο οι πρώτες αναλογιστικές µελέτες για τα µεγάλα Ταµεία
Στο 20%
των συνολικών συντάξιµων αποδοχών θα περιοριστεί το ποσό της επικουρικής σύνταξης στα περισσότερα Ταµεία. NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...