Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


18 Μαρ 2011

Στο 5 ο βαθμός επικινδυνότητας στον ιαπωνικό πυρηνικό σταθμό Λύση Τσέρνομπιλ με τσιμεντένια σαρκοφάγο εξετάζουν οι ιάπωνες
Η επιτροπή πυρηνικής ασφάλειας της Ιαπωνίας αύξησε σήμερα το βαθμό επικινδυνότητας στο 5 από το 4 που ήταν μέχρι χθες.

Η διεθνής κλίμακα επικινδυνότητας για τη ραδιενέργεια κυμαίνεται απί 1 έως 7  και η διαφορά του 4 από το 5 είναι ότι ο βαθμός 4 μαρτυρά τοπικού χαρακτήρα επιπτώσεις ενώ ο 5 ευρύτερου.
Στον ίδιο με σήμερα βαθμό επικινδυνότητας με της Ιαπωνίας ήταν και το πυρηνικό ατύχημα του 1979 στο Three Mile Island των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι Ιάπωνες αξιωματούχοι, πάντως, δηλώνουν αποφασισμένοι να αποτρέψουν μεγαλύτερη διασπορά της ραδιενέργειας ψύχοντας τους αντιδραστήρες και κυρίως τον αντιδραστήρα αριθμό 3 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.
Εξετάζουν, επίσης το ενδεχόμενο «ενταφιασμού» των αντιδραστήρων με τσιμέντο, όπως έγινε στο Τσερνομπίλ για να αποτραπεί μία καταστροφική για όλη την ανθρωπότητα διαρροή ραδιενέργειας.
Η βλάβη, όμως στο ηλεκτρικό ρεύμα αναμένεται να αποκατασταθεί αύριο το πρωί στους αντιδραστήρες 1 και 2 ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν πάλι οι αντλίες νερού  για την ψύξη τους.
Προτεραιότητα δίνεται στον αντιδραστήρα 3 που περιέχει πλουτώνιο.
Ο επικεφαλής της Πυρηνικής Επιτροπής των ΗΠΑ, Γκρέγκορι Τζάσκο σήλωσε, ωστόσο, ότι θα χρειαστούν εβδομάδες για να ψύξουν οι Ιάπωνες τους αντιδραστήρες στη Φουκουσίμα.
Εκατομμύρια κόσμου στο Τόκιο παραμένει κλεισμένο ερμητικά στο σπίτι ενώ χιλιάδες άλλοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν άρον-άρον τη χώρα τους.
Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας θα αρχίσει τις μετρήσεις για το επίπεδο της ραδιενέργειας στο Τόκιο απόψε ώστε να ενημερωθεί ο πληθυσμός που ανησυχεί για τα προβλήματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στην πόλη Φουκουσίμα, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της ΙΑΕΑ Γιούκια Αμάνο
Σε διάγγελμά του ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο σκληρός και ανθεκτικός λαός της Ιαπωνίας θα ανακάμψει από την κρίση και ότι η χώρα θα επανέλθει ισχυρότερη από πριν.
Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών πάντως έχει ξεπεράσει τους 6.400 ενώ περισσότεροι από 10.250 άνθρωποι αγνοούνται από το φονικό σεισμό της προηγούμενης Παρασκευής και το τσουνάμι που ακολούθησε.
Περισσότεροι από 410 χιλιάδες άνθρωποι από 12 περιφέρειες έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους και μένουν σε καταυλισμούς.

Χιλιάδες είναι απομονωμένοι ή αποκλεισμένοι χωρίς φαγητό, πόσιμο νερό και ρεύμα  ενώ 320 χιλιάδες νοικοκυριά στο βορρά δεν έχουν ρεύμα από το κτύπημα του Εγκέλαδου μέχρι σήμερα.
 Η Nissan ανακοίνωσε πως θα ελέγξει όλα τα αυτοκίνητα που παράγονται στα εργοστάσιά της στην Ιαπωνία για να διασφαλίσει ότι δεν έχουν μολυνθεί, μετά την διαρροή ραδιενέργειας από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.
«Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθούμε ότι τα προϊόντα μας ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Nissan.
«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι έχει εκλείψει κάθε κίνδυνος μόλυνσης», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες διέκοψαν την παραγωγή τους στην Ιαπωνία, κυρίως λόγω των διακοπών στην ηλεκτροδότηση.ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...