Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


3 Μαρ 2011

«Πήραν φωτιά» οι τιμές της αμόλυβδης





Από ρεκόρ σε ρεκόρ βαδίζει η αμόλυβδη βαδίζει καθώς σήμερα η μέση πανελλαδική τιμή της ανήθε στο 1,653 ευρώ/λίτρο. Παράλληλα, παράγοντες της αγοράς ζητούν μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και ενδεχομένως ακόμα και την επιβολή πλαφόν σε όλα τα στάδια της διακίνησης καυσίμων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση πανελλαδική τιμή σημείωσε μικρή αύξηση από το 1,65 ευρώ/λίτρο που είχε διαμορφωθεί την Τετάρτη.

Η μέγιστη τιμή ανά την επικράτεια είναι στις Κυκλάδες (1,837 ευρώ/λίτρο) και ακολουθούν Πειραιάς και Ρέθυμνο (1,836 ευρώ). Στην Αθήνα διαμορφώνεται σε 1,789 ευρώ και στη Θεσσαλονίκη σε 1,749 ευρώ/λίτρο.

Οι τιμές ενδέχεται να πάνε ακόμα υψηλότερα τις επόμενες ημέρες, λόγω της εξόδου από τα αστικά κέντρα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Ο πρόεδρος της Οµοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλης Κιούσης, τονίζει ότι η άµεση και δραστική µείωση των ειδικών φορών κατανάλωσης στα καύσιµα είναι το µόνο µέτρο που µπορεί να ελαφρύνει το βάρος στις τσέπες των καταναλωτών από τη ραγδαία αύξηση των τιµών.

Σήµερα οι φόροι στην αµόλυβδη υπολογίζεται ότι ξεπερνούν το 90 λεπτά το λίτρο και τα µεικτά κέρδη των βενζινοπωλών είναι 4-6 λεπτά στο λίτρο.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πλαφόν, ο κ. Κιούσης λέει ότι «έχουµε µια πάγια θέση, "ναι" στο πλαφόν σε όλα τα επίπεδα για να ξέρουµε τι αγοράζει και τι πουλάει ο καθένας και να προστατεύεται πραγµατικά ο καταναλωτής».

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον κλάδο, ο κ. Κιούσης είπε ότι τα δύο τελευταία χρόνιατα στοιχεία δείχνουν µείωση µέχρι και 40% στην κατανάλωση και ήδη 1.000 πρατήρια έχουν κλείσει.NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...