Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


22 Μαρ 2011

Στην αντεπίθεση περνά ο Καντάφι


Στην αντεπίθεση περνά ο Καντάφι


Παρά την κήρυξη μονομερούς εκεχειρίας και παρότι συνεχίζονται για τέταρτη μέρα οι συμμαχικές επιχειρήσεις εναντίον των λιβυκών αντιαεροπορικών συστημάτων, οι δυνάμεις του Καντάφι εξαπέλυσαν από το πρωί της Τρίτης αντεπίθεση, σφυροκοπώντας τις πόλεις Μισράτα και Ζιντάν, οι οποίες ελέγχονται από τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών, καθώς και την Αζνταμπίγια, όπου οι εξεγερμένοι βρίσκονται «κολλημένοι» σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από την πόλη.


Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, οι στρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος βομβαρδίζουν την πόλη Μισράτα, στα δυτικά της χώρας, με αποτέλεσμα ήδη να υπάρχει άγνωστος αριθμός νεκρών, με γιατρό του τοπικού νοσοκομείο να κάνει λόγο για 40 θύματα και 300 τραυματίες.
Στην αντεπίθεση περνά ο Καντάφι
Εκπρόσωπος των εξεγερμένων δήλωσε ότι σκοτώθηκαν πέτνε άτομα, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, ενώ αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε στο Reuters, ότι ήταν παρών όταν επλήγη ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα παιδιά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν.
«Η κατάσταση εδώ και πολύ κακή. Τανκς άρχισαν να βομβαρδίζουν την πόλη σήμερα το πρωί. Ελεύθεροι σκοπευτές παίρνουν επίσης μέρος στις επιχειρήσεις. Ενα ΙΧ αυτοκίνητο χτυπήθηκε και σκοτώθηκαν τέσσερα παιδιά που επέβαιναν σ' αυτό, το μεγαλύτερο ήταν 13 ετών», δήλωσε τηλεφωνικά στο Reutrers, κάτοικος της πόλης που αναφέρεται ως Μοχάμεντ και βρισκόταν έξω από το νοσοκομείο.
Νωρίτερα, το αραβικό δίκτυο Al Jazeera είχε μεταδώσει ότι οι δυνάμεις του Καντάφι εξαπέλυσαν επίθεση κατά της πόλης Ζιντάν, κάνοντας χρήση βαρέος πυροβολικού.
Ο εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης υποστηρίζει από το βράδυ της Δευτέρας ότι η πόλη Μισράτα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του καθεστώτος, κάτι που οι εξεγερμένοι το διαψεύδουν. Γιατρός στην πόλη δήλωσε ότι 40 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και 300 έχουν τραυματιστεί.
Οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών βρίσκονται «κολλημένοι» στα πέντε χιλιόμετρα έξω από την στρατηγικής σημασίας πόλη Αζνταμπίγια, καθώς οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν την δυνατότητα, σε περίπτωση προέλασης, να τους αποδεκατίσουν, όπως οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των εξεγερμένων υποστηρίζουν.
«Ο Καντάφι έχει τανκς και άρματα με πυραύλους» δήλωσε στο Al Jazeera ο Αχμέντ αλ Αρούφι, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου της Αζνταμπίγια, επιβεβαιώνοντας πως οι εξεγερμένοι αδυνατούν να σημειώσουν πρόοδο στις επιχειρήσεις τους.
Οι εκπρόσωποι των αντικαθεστωτικών δηλώνουν πως οι επιδρομές βοήθησαν ώστε να σταματήσει η επέλαση των δυνάμεων του Καντάφι προς τη Βεγγάζη, ωστόσο υποστηρίζουν πως ο Λίβυος ηγέτης έχει ακόμη στη διάθεσή του επαρκή οπλικό εξοπλισμό τον οποίο χρησιμοποιεί εναντίον τους. Οι εξεγερμένοι από την πλευρά τους, χρησιμοποιούν κυρίως τετρακίνητα φορτηγά εξοπλισμένα με πολυβόλα, εκτοξευτήρες οβίδων και άλλον ελαφρύ οπλισμό.ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...