Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


20 Μαρ 2011

Νέος γύρος επιχειρήσεων - Δεν προβάλλει αντίσταση ο Καντάφι


Νέος γύρος επιχειρήσεων - Δεν προβάλλει αντίσταση ο Καντάφι

Γαλλικά αεροσκάφη ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής το δεύτερο κύμα των επιχειρήσεων στον ουρανό της Λιβύης επιβάλλοντας την ζώνη απαγόρευση πτήσεων στις δυνάμεις του Καντάφι που δεν προέβαλαν αντίσταση.

Εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Αμυνας, ανέφερε ότι τα 15 γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη που ξεκίνησαν τις εναέριες περιπολίες
δεν χρειάστηκε να βάλλουν κατά στόχων είτε στον αέρα είτε στο έδαφος αφού δεν συνάντησαν καμία αντίσταση από τις πιστές στον Καντάφι δυνάμεις.
Ο συνταγματάρχης, για τον οποίο σήμερα αμερικανός αξιωματούχος δήλωνε ότι σύντομα θα κληθεί να λάβει αποφάσεις για το μέλλον του, είχε νωρίτερα απευθυνθεί στο «λαό» του και δι΄αυτού στη Δύση απειλώντας και προκαλώντας.
Νέος γύρος επιχειρήσεων - Δεν προβάλλει αντίσταση ο Καντάφι
Εκπέμποντας μόνο τη φωνή του και χωρίς να δείξει ζωντανή εικόνα του, η τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε το πρωί της Κυριακής το μήνυμα του Καντάφι: «Είμαστε όλοι οπλισμένοι. Η ήττα σας είναι αναπόφευκτη. Δεν θα σας αφήσουμε να χαίρεστε το πετρέλαιό μας. θα πεθάνουμε σαν μάρτυρες», είπε μεταξύ άλλων ο λίβυος δυνάστης.
Ο Καντάφι ακουγόταν αποφασισμένος. Επανέλαβε πολλές φορές ότι ο λαός του ετοιμάζεται για μία μακροχρόνια αναμέτρηση, με την οποία στο τέλος θα εκδιώξει τις δυνάμεις της δυτικής συμμαχίας που σφυροκόπησαν όλο το βράδυ στρατηγικά σημεία της αεράμυνάς του, πλήττοντας 20 με 22 στόχους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού.
Στο μήνυμα - ποταμό, και ενώ σχεδόν ταυτοχρόνως οι δυνάμεις του προέλαυναν προς τη Μισράτα, ο Καντάφι επιτέθηκε με σκληρά λόγια εναντίον της συμμαχίας που έχει συμπήξει η Δύση εναντίον του: «Είναι μία σταυροφορία εις βάρος του μουσουλμανικού κόσμου και ειδικά εναντίον του λιβυκού λαού. Πιστεύουν ότι θα τρομοκρατήσουν τους Λίβυους. Αυτά είναι τρομοκρατικά μέσα, μα οι δυνάμεις του εδάφους θα θριαμβεύσουν».
«Θα ηττηθούν. Αναπόφευκτα. Δεν θα καταφέρουν να αναγκάσουν το λαό μας να υποχωρήσει. Όλοι οι Λίβυοι τώρα είναι οπλισμένοι. Θα σας πολεμήσουμε εάν συνεχίσετε τη βία εναντίον μας».
Και ο Καντάφι συνέχισε: «Είστε τρομοκράτες. Πολεμάτε έναν λαό που δεν σας προσκάλεσε. Είναι μια αδικαιολόγητη επίθεση. Δεν θα εγκαταλείψουμε τη χώρα μας, αλλά θα την απελευθερώσουμε. Δεν θα αφήσουμε την Αμερική, τη Γαλλία, τη Βρετανία και τους συμμάχους τους να χαίρονται το πετρέλαιό μας».
«Όλες οι λιβυκές πόλεις θα επαναστατήσουν και θα αφανίσουν τους προδότες που συνεργάζονται με την Αμερική και τη σταυροφορική της συμμαχία. Εμείς θα επιβιώσουμε, εσείς θα πεθάνετε. Θα αποτύχετε. Δεν φοβόμαστε. Η νίκη μας είναι αναπόφευκτη».
«Προκειμένου να υπερασπίσουμε την τιμή μας είμαστε προετοιμασμένοι για μακρύ πόλεμο. Θα ηττηθείτε και θα φύγετε από δω» ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...