Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


2 Μαρ 2011

Στην κατάψυξη η χώρα το τριήμερο


Στην κατάψυξη η χώρα το τριήμεροΚάθε άλλο παρά φιλόξενος θα είναι ο καιρός το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας για όσους θέλουν να εκδράμουν εκτός των αστικών κέντρων, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες, θέλει από την Παρασκευή να υπάρχουν αραιές νεφώσεις στα βορειοανατολικά της χώρας και πυκνότερες στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στα πεδινά θα
παρατηρηθούν τοπικές βροχοπτώσεις και στις ορεινές περιοχές αντίστοιχα παροδικές χιονοπτώσεις, που θα σταματήσουν το Σάββατο.

Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στη Δυτική Ελλάδα, ενώ στην ανατολική πλευρά της χώρας θα πνέουν με την ίδια ισχύ αλλά από βόρεια. Στο Αιγαίο μπορεί να φτάσουν και τα 7 μποφόρ, αλλά θα εξασθενήσουν το απόγευμα του Σαββάτου. Στις περισσότερες περιοχές ο υδράργυρος θα βρεθεί σε μονοψήφιο αριθμό βαθμών Κελσίου την Παρασκευή, για να ανέβει λίγο ψηλότερα το Σάββατο.
Την Κυριακή ωστόσο οι καρναβαλιστές θα πρέπει να αντιμετωπίσουν νέα επιδείνωση του καιρού, με πυκνότερες νεφώσεις και σποραδικές βροχές κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. Το μεσημέρι μάλιστα θα σημειωθεί περαιτέρω επιδείνωση, με καταιγίδες στα δυτικά και τα νότια. Οι χιονοπτώσεις στους ορεινούς όγκους της χώρας θα επαναληφθούν και θα επεκταθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο όσο προχωράει η νύχτα.
Η ισχύς των ανέμων θα είναι αντίστοιχη με το προηγούμενο διήμερο. Στη δυτική Ελλάδα θα πνέουν από νότια - νοτιοανατολικά στην αρχή και σταδιακά θα γίνουν δυτικοί - βορειοδυτικοί. Στις ανατολικές περιοχές της χώρας θα πνέουν βοριάδες. Στο Αιγαίο και πάλι θα φτάσουν ως τα 7 μποφόρ και θα ενισχυθούν περαιτέρω στη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής. Ο υδράργυρος θα πάρει την κατιούσα από το απόγευμα.
Η Καθαρά Δευτέρα θα ξεκινήσει με τον υδράργυρο σε μονοψήφιο αριθμό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ειδικά δε στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα όπου θα πέσει χιόνι τόσο στα ορεινά όσο και σε πεδινές περιοχές.
Οι βοριάδες θα είναι ισχυροί σε όλοι τη χώρα και στα πελάγη θα φτάσουν τα 8 ή και τα 9 μποφόρ.
Μάλιστα, η ΕΜΥ εκτιμά ότι δεν υπάρχει προοπτική βελτίωσης του καιρού ούτε το επόμενο 24ωρο, της Τρίτης 8 Μαρτίου.ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...