Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


2 Μαρ 2011

H ζωή στον πλανήτη είναι... εξωγήινη Οι επιστήμονες μελέτησαν μετεωρίτη που είχε εντοπιστεί το 1995 στην Ανταρκτική


Ολοένα και περισσότερες ενδείξεις έχουν οι επιστήμονες ότι η ζωή στη Γη προήλθε από το Διάστημα, μέσω μετεωριτών που προσέκρουσαν στον πλανήτη μας



Πληθαίνουν οι ενδείξεις, μετά τον εντοπισμό αμμωνίας στα απομεινάρια ενός αρχέγονου μετεωρίτη που είχε πέσει στη Γη, ότι η ζωή στον πλανήτη είναι εξωγήινης προελεύσεως.

Ερευνες Αμερικανών επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Αριζόνα και του Πανεπιστημίου της
Καλιφόρνια σε σκόνη από τον μετεωρίτη Grave Nunataks 95229, ο οποίος είχε εντοπιστεί το 1995 στην Ανταρκτική, κατέδειξαν ότι το εν λόγω διαστημικό σώμα ήταν πλούσιο σε αμμωνία και υδρογονάνθρακες.
Είναι γνωστό ότι η αμμωνία περιέχει άζωτο που αποτελεί ένα από τα κύρια στοιχεία για την ανάπτυξη ζωντανών οργανισμών όπως τους ξέρουμε, αφού άζωτο εντοπίζεται στο DNA και τις πρωτεΐνες, που αποτελούν τα βασικά δομικά υλικά της ζωής.
Οι επιστήμονες, όπως αναφέρεται στη δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Science», αφότου εντόπισαν την αμμωνία, εξέτασαν τα άτομα αζώτου που αυτή περιείχε και βρήκαν ότι αυτά αποτελούνταν από σπάνια ισότοπα, γεγονός που καταδεικνύει ότι το άζωτο αυτό δεν προερχόταν από τη Γη.
Η επικεφαλής της έρευνας, Σάντρα Πιτσαρέλο, και οι συνάδελφοί της θεωρούν ότι η πτώση παρόμοιων μετεωριτών στη Γη πριν από περίπου 4 δισεκατομμύρια χρόνια θα μπορούσε να παράγει μια συνεχή και ανανεώσιμη πηγή αμμωνίας και αζώτου, το οποίο είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό μορίων που αυτο-αναπαράγονται.ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...