Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


17 Μαρ 2011

Οι στρατιωτικοί εκτός ενιαίου μισθολογίου;



Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, προέβη σε δηλώσεις για το μισθολόγιο των στρατιωτικών.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ανέφερε ότι «...η απόφαση της Κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα δεν αφορά και δεν θίγει το ειδικό μισθολογικό καθεστώς που ισχύει και θα συνεχίσει να ισχύει στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Επισήμανε ότι «στο στρατιωτικό μισθολόγιο περιλαμβάνονται όλοι όσοι έχουν τη στρατιωτική ιδιότητα, ανεξάρτητα από την ειδικότητα  και την εξειδίκευσή τους, δεδομένου ότι η ιδιότητα του στρατιωτικού», καθώς οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις, που απορρέουν από αυτή, «είναι ίδιες και μοναδικές για όλους τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της στρατιωτικής ιεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο Π. Μπεγλίτης διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες που κυκλοφορούν περί αλλαγών στο μισθολόγιο των στρατιωτικών υποστηρίζοντας ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δεν έχουν καμία βάση αληθείας και δεν εκφράζουν την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου».

Διευκρίνισε δε, ότι «το ενιαίο μισθολόγιο θα περιλαμβάνει όλους τους πολιτικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», κάτι το οποίο είχε αναφέρει και στο πρόσφατο συνέδριο της Π.Ο.Ε. – ΥΕΘΑ, υποστηρίζοντας πως « θα συμβάλει στην αποκατάσταση χρόνιων μισθολογικών αδικιών εις βάρος τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...