Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


5 Μαΐ 2011

Ψήφισε «ναι» στο 40ωρο στο Δημόσιο η ΝΔ


Εγκρίθηκε επί της αρχής και κατά πλειοψηφία, από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, όπως και το άρθρο 41, το οποίο προβλέπει τη διεύρυνση του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων στις 40 ώρες εβδομαδιαίως. Το άρθρο υπερψήφισαν ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Κατά την τρίτη συνεδρίαση της επιτροπής που εξετάζει το νομοθέτημα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν εκ νέου ότι το καταψηφίζουν επί της αρχής του, ενώ η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ ξεκαθάρισαν ότι ψηφίζουν υπέρ της ρύθμισης για το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρ. Ζώης, είχε καταλογίσει στον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση «επικοινωνιακά παιχνίδια» με αιχμή την πρόβλεψή του ότι θα εξοικονομηθούν 45.000 θέσεις εργασίας λόγω της διεύρυνσης του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων. Είχε αναφέρει: «Όσο δεν μας το αποδεικνύετε, εμείς θα σας λέμε 'όχι'. Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά».

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Ζώης εξήγησε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει τελικά το σχετικό άρθρο, τονίζοντας όμως ότι επιμένει να διαφωνεί με τα όσα ισχυρίζεται ο υπουργός, για το όφελος που θα αποκομίσει το Δημόσιο, ζητώντας περαιτέρω τεκμηρίωση και επισημαίνοντας πως και στην Ολομέλεια, εφόσον ο υπουργός φέρει θετικές αλλαγές, η ΝΔ θα τις στηρίξει.


Κόντρα Ραγκούση-Παυλόπουλου

Με αφορμή την στάση της ΝΔ, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, αφού κατηγόρησε όλα τα κόμματα για την αρνητική θέση επί της αρχής του νομοσχεδίου, είπε προς την ΝΔ πως η στάση της σχετικά με το άρθρο 41 για το ωράριο συνιστά μια ακόμη αντίφαση. Εξήγησε δε πως δεν θα επιδιώξει να τεκμηριώσει το στοιχείο που αφορά σε εξοικονόμηση 45.000 θέσεων λόγω της αύξησης του ωραρίου, «γιατί ποτέ δεν είπαμε πως φέρνουμε τη ρύθμιση για να εξοικονομήσουμε 45.000 θέσεις. Και δέκα να εξοικονομούσαμε, θα την φέρναμε. Για μας είναι θέμα αρχής. Γιατί είναι μια διάταξη δικαιοσύνης».

Ο κ. Ραγκούσης, αφού ανέφερε πως από την επικοινωνία με την δημόσια διοίκηση είναι πεπεισμένος ότι η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων δεν έχει αντίρρηση με την διάταξη αυτή, επισήμανε πως η στάση της ΝΔ αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της αντίφασης που εκδηλώνεται από την βασική επιλογή της ΝΔ, και κυρίως του προέδρου του κόμματος να μην προτάξει το εθνικό συμφέρον, ούτε καν το παραταξιακό, αλλά το προσωπικό του.

Απαντώντας, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος τόνισε ότι είναι αδιανόητο να ισχυρίζεται ο κ. Ραγκούσης όλα αυτά, ιδίως μετά τα «αποκαλυπτήρια» του Ντομινίκ Στρος-Καν. «Καθένας τώρα γνωρίζει ότι ο κ. Παπανδρέου, αφού διέσυρε τη χώρα διεθνώς, εκβίασε εκλογές, κατά τις οποίες ο μεν κ. Καραμανλής είπε την αλήθεια, ο δε κ. Παπανδρέου εξαπάτησε πολιτικώς τον ελληνικό λαό. Και ποιος μιλάει για στείρα αντιπολίτευση; Το ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου σε πεντέμισυ χρόνια ψήφισε μόνο πέντε νομοσχέδια. Με αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κ. Σαμαρά η ΝΔ έχει ψηφίσει τα δύο τρίτα των νομοσχεδίων του ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Παυλόπουλος.NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...