Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


11 Μαΐ 2011

Πανεργατική απεργία

Σε 24ωρη απεργία κατά του Μνημονίου και των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί αλλά και της νέας επιτήρησης που σχεδιάζεται για τη χώρα κατεβαίνουν όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Κοινή συγκέντρωση έχουν προγραμματίσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση μία ώρα νωρίτερα (10 π.μ.) στην Ομόνοια.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις, με τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος να θέτει ως προτεραιότητες την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης, την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών διατάξεων, την πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας και την επιστροφή όλων των ληστευθέντων από τα δομημένα ομολόγα.
"Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και οι απαιτήσεις του Μνημονίου και των τροϊκανών για την άμεση και την όσο-όσο εκποίηση των ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας και κοινωνικής ωφέλειας, με την ταυτόχρονη εκχώρηση του management, μας βρίσκει ριζικά και κατηγορηματικά αντίθετους. Μια τέτοια πολιτική αποδυναμώνει το ρόλο του κράτους παραδίδοντας κερδοφόρες δραστηριότητες του Δημοσίου στις κερδοσκοπικές διαθέσεις των ιδιωτών και τους εργαζόμενους στην κλίνη του Προκρούστη", αναφέρει σε διακήρυξή της η ΓΣΕΕ.
Υπολειτουργεί το Δημόσιο
Λόγω της απεργίας θα υπολειτουργούν οι εφορίες, τα Ταμεία, οι οργανισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης (Περιφέρειες, Δήμοι) καθώς και οι κεντρικές υπηρεσίες του δημόσιου τομέα.
Σε 24ωρη οι εκπαιδευτικοί
Στην απεργία συμμετέχουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, που αντιδρούν στις περικοπές μισθών και στη μειωμένη χρηματοδότηση για την Παιδεία, ενώ κλειστοί θα παραμείνουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί όλης της χώρας.
Απεργιακός πυρετός στην Υγεία
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ) και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην απεργία. Σε 24ωρη προχωρούν και οι γιατροί του ΙΚΑ και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ενώ αποχή αποφάσισε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας.
Κλειστά δικαστήρια και υποθηκοφυλακεία
Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας θα συμμετάσχει στη γενική απεργία, ενώ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι της χώρας δεν πρόκειται να αποδεχθούν και άλλη μείωση στους μισθούς τους. "Μετέχουν και αγωνίζονται για το αύριο, μετέχουν και αγωνίζονται για να σταματήσει η κατρακύλα των εργασιακών μισθολογικών και κοινωνικών κατακτήσεων", προσθέτουν.
Κατεβάζουν ρολά και οι τράπεζες
Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) απευθύνει κάλεσμα στα σωματεία και τους εργαζόμενους στις τράπεζες, για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 11 Μαΐου. Η Ομοσπονδία απορρίπτει κάθε συζήτηση για οποιαδήποτε μείωση αποδοχών των εργαζομένων στις τράπεζες, ενώ αξιώνει την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

  • ►Οι συρμοί του μετρό θα κινηθούν από τις 8 το πρωί και μέχρι τη λήξη της βραδινής βάρδιας.
  • ►Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα πραγματοποιούν δρομολόγια στο διάστημα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
  • ►Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.
  • ►Τρόλει και τραμ θα κυκλοφορούν από τις 8 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ.
  • ►Ακινητοποιημένος θα παραμείνει ο Προαστιακός
  • ►Χειρόφρενο τραβούν οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ
Καμία πτήση για τέσσερις ώρες Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν από τις 12:00 έως τις 16:00 οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Κατά το διάστημα αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς ελληνικό αεροδρόμιο, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στις προγραμματισμένες πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών.
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί από τις 12:00 τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία συμμετέχει στην απεργία.
Σιγούν τα ΜΜΕ
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κήρυξε 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, συμμετέχοντας στην πανεργατική απεργία, ζητώντας να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να σταματήσουν οι απολύσεις. Κατόπιν αυτού καμία είδηση δεν θα μεταδοθεί από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως και τις 6 το πρωί της Πέμπτης από ραδιόφωνα, τηλεοπτικούς σταθμούς και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, ενώ καμία εφημερίδα δεν θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη.ENET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...