Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


4 Μαΐ 2011

Τη «σκότωσαν» με αλκοόλ


Τη «σκότωσαν» με αλκοόλ


Οι φίλοι με τους οποίους διασκέδαζε σε μπαρ του Ρεθύμνου ευθύνονται, κατά την Αστυνομία, για τον θάνατο της 16χρονης που συνέβη στις 24 Απριλίου στο Ρέθυμνο. Οπως έγινε γνωστό ένας 23χρονος και ένας 17χρονος της έδωσαν υπερβολική δόση αλκοόλ προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις της και να τη βιάσουν ωστόσο η άτυχη κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της και τελικά άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.


Ειδικότερα από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι η 16χρονη μαζί με τους δυο νεαρούς το βράδυ συνδιασκέδασαν σε τουλάχιστον τρία μπαρ του Ρεθύμνου καταναλώνοντας αλκοόλ. Στη συνέχεια με το αυτοκίνητο του 23χρονου μετέφεραν την ανήλικη σε ερημική τοποθεσία, όπου σε σύντομο χρονικό διάστημα κατανάλωσαν μία φιάλη ουίσκι την οποία είχαν προηγουμένως προμηθευτεί οι δύο νεαροί μαζί με αναψυκτικό και ποτήρια.

Εκεί ο 23χρονος με τον 17χρονο δεν τη βίασαν λόγω της κατάστασης στην οποία είχε τελικά περιήλθε η 16χρονη. Τη μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, χωρίς ωστόσο να πουν λεπτομέρειες για το τι είχε προηγηθεί στους γιατρούς.

Το πρωί της ίδιας ημέρας η 16χρονη παρουσίασε επιδείνωση της κατάστασής της και μεταφέρθηκε άμεσα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Παράλληλα ενημερώθηκαν και οι Αστυνομικές Αρχές από γιατρό του νοσοκομείου.

Μια ημέρα μετά η ανήλικη κατέληξε από καρδιακή ανακοπή, λόγω δηλητηρίασης από υπερβολική περιεκτικότητα αιθυλικής αλκοόλης στο αίμα της, όπως διαπιστώθηκε από την νεκροψία- νεκροτομή.

Αμεσα η Ασφαλεία Ρεθύμνου, αφού ενημέρωσε την Εισαγγελία, ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση και τελικά οι δυο νεαροί ομολόγησαν τι είχε συμβεί. Μάλιστα υπέδειξαν την ερημική τοποθεσία όπου είχαν μεταφέρει την 16χρονη και εκεί βρέθηκε το μπουκάλι του αναψυκτικού, τα ποτήρια και το καπάκι από το ουϊσκι.

Σε βάρος του 23χρονου και του 17χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό (εξαναγκασμό σε ασελγείς πράξεις) και έκθεση, που προκάλεσε τον θάνατο της ανήλικης. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και τα στοιχεία των γονιών του 17χρονου που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου ενώ οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Παράλληλα επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις στους ιδιοκτήτες των τριών μπαρ όπου είχαν διασκεδάσει οι δράστες με την 16χρονη.

Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου το τελευταίο 6μηνο οι γιατροί χειρίστηκαν 25 περιστατικά οξείας μέθης ανηλίκων, χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Αυτό, κατά την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να ασκηθεί δίωξη σε βάρος των επιχειρηματιών που δίνουν ποτά σε ανήλικους. Για τον λόγο αυτό ζητήθηκε η πραγματοποίηση εισαγγελικής έρευνας, για την απόδοση τυχών ευθυνών του ιατρικού προσωπικού για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...