Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


6 Μαΐ 2011

Σινο-ρωσικό φλερτ για ακίνητα της Ελλάδας


Σινο-ρωσικό φλερτ για ακίνητα της Ελλάδας

Χαραμάδα αισιοδοξίας για τον ελληνικό τουρισμό, το real estate και γενικότερα την ελληνική οικονομία, δημιουργεί οι πληροφορίες που διαρρέονται στην αγορά ακινήτων, για ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για επενδύσεις στη χώρα μας.

Σύμφωνα με φήμες από μεγάλα μεσιτικά γραφεία, στην Κρήτη και τη Ρόδο έχουν κάνει την εμφάνισή τους Κινέζοι επενδυτές ενώ έχουν
επανεμφανιστεί Ρώσοι λεφτάδες που είχαν αποσυρθεί τον τελευταίο χρόνο. Η Χαλκιδική είναι πάντα στην πρώτη γραμμής της επιλογής των Ρώσων, αλλά τελευταία ζητούν πληροφορίες για μεγάλες βίλες στη Μύκονο και τη Σαντορίνη.
Κάποιες αγοραπωλησίες της τάξης των 3 έως 5 εκατ. ευρώ που έγιναν μέσα στο 2010 και στις αρχές του 2011, στις Κυκλάδες και στα νότια παράλια της Αττικής, πιστώνονται σε Ρώσους που κρύβονται πίσω από εξωχώριες εταιρείες.
Ωστόσο, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι κινήσεις Κινέζων εκατομμυριούχων ή επιχειρηματιών οι οποίοι αναζητούν ευκαιρίες στην Ελλάδα. Την προηγούμενη εβδομάδα Κινέζος που δραστηριοποιείται στο τουριστικό real estate πήγε στη Μαγνησία και εκδήλωσε ενδιαφέρον για έκταση 130 στρεμμάτων στο Πήλιο, αλλά σε παραθαλάσσια περιοχή. Η έκταση ανήκει στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και παραμένει αναξιοποίητη. Στις σκέψεις του Κινέζου είναι η δημιουργία παραθεριστικών σπιτιών που θα μπορούσαν να δοθούν σε συμπατριώτες του που επισκέπτονται την Ελλάδα.
Ωστόσο, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί αν η έκταση μπορεί να πουληθεί ή να μισθωθεί με μακροχρόνιο συμβόλαιο.
Απαραίτητη προϋπόθεση που θέτουν οι Κινέζοι επενδυτές -σε αντίθεση με τους Ρώσους που πληρώνουν όσο – όσο- είναι να βρουν χαμηλές τιμές. “Είναι πολύ σκληροί διαπραγματευτές και δεν συζητούν τις υψηλές τιμές που ζητούν ακόμη οι Ελληνες” τονίζει κτηματομεσίτης που δραστηριοποιείται στην Κρήτη.ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...