Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


15 Ιουν 2011

Παπακωνσταντίνου: Παραμένει στις 12.000 ευρώ το αφορολόγητο


Το αφορολόγητο όριο θα παραμείνει σταθερό στις 12.000 ευρώ, είπε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά την ενημέρωση των βουλευτών στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως αναστέλλεται η εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, ενώ αφορολόγητη θα είναι η πρώτη κατοικία μέχρι 200 τετραγωνικά μέτρα.

Ακόμα, σε ό,τι αφορά τα ακίνητα, μειώνεται το αφορολόγητο όριο του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας σε 200.000 ευρώ από 400.000 σήμερα.

Αφορολόγητη θα είναι επίσης η πρώτη κατοικία μέχρι 200 τετραγωνικά μέτρα.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

«Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και δεν θα σταματήσει να λειτουργεί, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του για τις μεταμοσχεύσεις που ξεκίνησε το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής και ολοκληρώθηκε μέσα σε βαρύ κλίμα, με την παρουσία ελάχιστων βουλευτών (δεν ξεπερνούσαν τους 30).

«Περιποιεί τιμή ότι σήμερα η Ολομέλεια δουλεύει με πάθος. Κανένας τραμπούκος δεν θα απαγορεύσει στη Δημοκρατία να λειτουργήσει, κανένας τραμπούκος δεν είναι ικανός να διακόψει τη λειτουργία της» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

«Δεν λύνεται το θέμα με το να γινόμαστε συμπαθητικοί καταγγέλλοντας τον εαυτό μας. Έχουμε ευθύνες αλλά πρωτίστως έχουμε την ευθύνη να κρατηθεί όρθια η χώρα».

«Εμείς την έχουμε την ευθύνη στη ΝΔ και προσπαθούμε να πείσουμε την κυβέρνηση ότι υπάρχει άλλος δρόμος να βγούμε από τη κρίση» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Τασούλας.

Η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων έπρεπε αυτή την ώρα να είναι στο Κοινοβούλιο γιατί αν δεν είναι τότε στέλνουν μήνυμα φόβου.

«Είναι ιστορική και δύσκολη η σημερινή μέρα και είναι βέβαιο ότι εμείς οι 300 που μας βρίζουν έξω έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε την Δημοκρατία και να θυμίσουμε ότι κάποιοι από εμάς έδωσαν μάχη για την αποκατάστασή της. Αυτή τη στιγμή η απάντηση θα δοθεί μέσα από το Κοινοβούλιο και ενωμένοι γιατί διαφορετικά αύριο το πρωί η Δημοκρατία θα έχει πρόβλημα.

«Μόνο ένα μήνυμα ότι είναι ενωμένες οι ηγεσίες μπορεί να σταθεί αυτή την ώρα», πρόσθεσε.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, έκανε λόγο για «κύκλους εντός και εκτός χώρας που θα ήθελαν όπως είπε να αποτελέσουν τέτοια γεγονότα τον σπινθήρα όπως σε άλλες εποχές ώστε να οδηγηθεί ο λαός μας σε ένα νέο διχασμό και αιματοχυσία».

Ταυτόχρονα, επέκρινε το γεγονός ότι, όπως είπε, πολλοί βουλευτές δεν είχαν ενημερωθεί για την δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασής τους στο Κοινοβούλιο καθώς όπως είπε υπάρχουν πλήθη λαού που εκφράζουν ειρηνικά την διαμαρτυρία τους ενώ ελάχιστοι είναι εκείνοι που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ακραία γεγονότα.ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...