Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


11 Ιουν 2011

Τα φύτρα φασολιών ευθύνονται για το θανατηφόρο στέλεχος E.coli


 

Τα φύτρα φασολιών ευθύνονται για τη μόλυνση με το βακτήριο E.Coli που προκάλεσε τον θάνατο 31 ανθρώπων στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του υγειονομικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ της Γερμανίας Ράινχαρντ Μπούργκερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο των τριών ομοσπονδιακών υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για το θέμα. Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το βακτήριο βρέθηκε σε προϊόν αγροκτήματος στην Κάτω Σαξονία.

"Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, τα φύτρα φασολιών προέρχονται από το αγρόκτημα στο Μπινενμπίτελ", ανακοίνωσε η υπηρεσία προστασίας των καταναλωτών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου βρέθηκε το πακέτο με φύτρα φασολιών, στα οποία εντοπίστηκε το θανατηφόρο στέλεχος του E.coli.
"Δεν υπάρχει άλλη σοβαρή εκδοχή από τα φύτρα", εξήγησε ο διευθυντής του Ρόμπερτ Κοχ, Ράινχαρντ Μπούργκερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον αν οι αρχές είναι 100% βέβαιες ότι δεν υπάρχει άλλη πηγή μόλυνσης πέραν των φύτρων.
Υπήρξαν πολλές αναλύσεις στις καλλιέργειες και στα προϊόντα μίας μονάδας στη βόρεια Γερμανία, οι οποίες δεν απέδειξαν αδιάσειστα την παρουσία του βακτηρίου, αλλά "η σειρά των ενδείξεων είναι τόσο σοβαρή" που μπορούμε πλέον να ταυτοποιήσουμε την πηγή της μόλυνσης, εξήγησαν οι αξιωματούχοι των υγειονομικών αρχών της Γερμανίας.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου έλαβαν μέρος το RKI, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία των Καταναλωτών και τη Διατροφική Ασφάλεια και το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Εκτίμησης Κινδύνου.

Ανακοίνωσαν επίσημα την άρση του συναγερμού όσον αφορά στην κατανάλωση αγγουριών, τοματών και ωμών πράσινων σαλατών, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει ζημία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στους Ευρωπαίους αγρότες.

"Τα τρία ινστιτούτα μας συμφωνούν ως προς το ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος διατήρησης αυτών των συστάσεων" για την αποφυγή της κατανάλωσης αυτών των αγροτικών προϊόντων, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.

Επίσης φαίνεται ότι "η πηγή της μόλυνσης δεν είναι πλέον ενεργή" και "ο αριθμός των νέων ασθενών μειώνεται", σύμφωνα με τους Γερμανούς αξιωματούχους του υγειονομικού τομέα.
Εν τω μεταξύ, το βουλγαρικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι στη Βουλγαρία δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα μόλυνσης από το θανατηφόρο βακτήριο.ΕΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...