Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


11 Ιουν 2011

Φουλ η Nτόρα για Β΄ Εθνική

thumb
Τέτοιο απωθημένο χρήζει πράγματι... με­λέτης. Ο λόγος για την πρόεδρο της Δη­μοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, ενάμιση χρόνο μετά την αποτυ­χία της να κερδίσει την προεδρική καρέκλα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επανέρχεται με αφορμή τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα λέγοντας ότι «αν είχα εκλεγεί πρόεδρος της Ν.Δ., θα είχα συνυ­πογράψει τη δανειοδότηση της χώρας. Δεν θα είχα οδηγήσει το κόμμα σε απομόνωση». Είναι αυτό που λένε: «αν η γιαγιά μου είχε
καρούλια, θα ήταν τρένο...».
Έχοντας ακόμη την πίκρα της αποτυχίας, η οποία την ανάγκασε να... αυτοεξοριστεί πολιτι­κά σε ένα μικρό κόμμα χωρίς κάποια σαφή προ­οπτική, η Μπακογιάννη δεν μπορεί να χωνέψει ότι παίζει στη Β’ Εθνική. Ότι δεν μετέχει στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ότι δεν ερωτάται για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και, φυ­σικά, ότι δεν την... παρακαλούν να συναινέσει για τα νέα μέτρα.
Άλλωστε, όπως δήλωσε η ίδια, δεν θα χρεια­ζόταν ούτε καν παράκληση από την πλευρά της κυβέρνησης, αφού θα το έκανε μόνη της. Και αυτό που είπε, το απέδειξε περίτρανα όταν ανέ­λαβε να υπερασπιστεί αυτοβούλως τη Μαρία Δαμανάκη για τα όσα είπε περί επιστροφής της χώρας στη δραχμή. Και να σημειωθεί ότι υπουρ­γοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ επέκριναν την Ελληνίδα επίτροπο για τη στάση της, αφού θεώ­ρησαν ότι έβαζε σε κίνδυνο τη χώρα. Άμα όμως έχεις τέτοιους φίλους...
Φταίνε οι δημοσκοπήσεις
Με κάτι τέτοια όμως η Μπακογιάννη έφτασε να... ψάχνει την ψήφο της. Με αφορμή τη δη­μοσκόπηση της εταιρείας VPRC, με βάση την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ το κόμμα της φαίνε­ται να έχει εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη, το γραφείο τύπου της ΔΗ.ΣΥ. εξέδωσε ανακοί­νωση με την οποία κατηγορεί τη συγκεκριμένη εταιρεία για παρανομία, ενώ ζητεί να μη δημο­σιεύεται αποσπασματικά η έρευνα.
Ερμηνεύοντας ωστόσο το επιτελείο της τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που την εμφανίζουν να βρίσκεται οριακά εντός ή εκτός Βουλής, θεωρούν ότι οι ψηφοφόροι της βρίσκο­νται στους αναποφάσιστους και σε αυτούς που δηλώνουν «δεν ξέρω - δεν απαντώ».
Εν ολίγοις, παραδέχονται ότι το κόμμα δεν έχει περάσει θετικά στη συνείδηση του κόσμου. Αυτό μπορεί να είναι και καλό και κακό, αφού, εάν οι ψηφοφόροι φέρουν στη μνήμη τους τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε η Μπακογιάν­νη υπέρ του μνημονίου, μπορεί τελικά να μην κατορθώσει να συγκεντρώσει ούτε το καταλυτι­κό... 1% που της έδινε η VPRC.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Σαμαράς επισκέφθηκε όλη την προηγούμενη εβδομάδα την πατρίδα της, την Κρήτη. Έφτασε δε να φω­τογραφηθεί με το... πρωτοπαλλήκαρό της Γ. Κονταξάκη εν αγνοία της, αφού ο σύντεκνός της δεν είχε ενημερώσει κανέναν γι’ αυτή τη συνά­ντηση. Με το... δίκιο της λοιπόν άστραψε και βρόντηξε η Ντόρα και ζήτησε να βγει ανακοίνω­ση ότι δεν τρέχει τίποτε ανάμεσα στον Κονταξάκη και τη Ν.Δ.
Αποφάσισε, όμως, να ξεπληρώσει το χουνέρι που της έκανε ο Σαμαράς. Έτσι τα τελευταία εικοσιτετράωρα υπάρχει έντονη φημολογία ότι, με αφορμή την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, η Έλσα Παπαδημητρίου, κολ­λητή φίλη της Ντόρας, θα ανοίξει πανιά για τη ΔΗ.ΣΥ. Μεταξύ μας, μεγάλη χαρά θα κάνουν στη Συγγρού, αλλά δεν θα της το πουν για να μην τη στενοχωρήσουν...
Όσο για την επικοινωνιακή αντεπίθεση που επιχείρησε η πρώην υπουργός μέσω του πρώ­του συνεδρίου του κόμματός της, προκειμένου να τη θυμηθεί ο κόσμος, μοιάζει να είναι μακρι­νό παρελθόν. Ακόμη και το... Μητσοτακαίικο έτρεξε μεν να τη συνδράμει, αλλά όχι σύσσω­μο. Το δε τελικό αποτέλεσμα είναι μάλλον απο­καρδιωτικό, αφού αμέσως μετά το συνέδριο βγήκαν οι πρώτες δημοσκοπήσεις με τα γνωστά ποσοστά. Ακόμα και την κόρη του γκαντεμιάζει, όπως φαίνεται, ο επίτιμος.
Στο πλευρό της

Πάντως η Οικογένεια πλην Κυριάκου είναι στο πλευρό της. Η Μαρίκα Μητσοτάκη καθόταν μάλιστα στο συνέδριο στην πρώτη θέση, για να καμαρώσει την κόρη της, ενώ δίπλα ο επίτιμος της έστελνε λίγη από τη... λάμψη του. Η Ντό­ρα έδωσε και εκεί το στίγμα της, που δεν είναι άλλο από το ότι θέλει να κυβερνήσει οπωσδή­ποτε, και μάλιστα με το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε προ­σπαθεί να μαζέψει στο κόμμα της όσα μπορεί από τα ορφανά του Σημίτη που σήμερα είναι άστεγα.
Όσο για τους παλαιούς συντρόφους της, που της είχαν υποσχεθεί ότι θα την ακολουθήσουν – εκτός Έλσας φυσικά – μάλλον την έκαναν με ελαφρά βηματάκια βλέποντας την περιορισμέ­νη απήχηση που έχει η ΔΗ.ΣΥ. στην κοινωνία. Εδώ που τα λέμε, το να φτιάξεις κόμμα δεν είναι η απλούστερη δουλειά σε εποχές απόρριψης των κομμάτων, πολύ περισσότερο όταν, αυτή την εποχή της σαρωτικής κρίσης, έχεις εξ αρχής τέτοια πολιτική σηματοδότηση...ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...