Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


30 Ιουλ 2011

Η γερουσία απέρριψε σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων Νέο ναυάγιο για την κρίση χρέους στην Αμερική



Από αποτυχία σε αποτυχία κινούνται οι προσπάθειες για εύρεση λύσης στο θέμα του χρέους στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς για ακόμηη μια φορά απορρίφθηκε σχετικό νομοσχέδιο. Η  Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε πρόταση των Ρεπουμπλικανών, ωστόσο, η ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Γερουσία την απέρριψε.

Η επόμενη κίνηση στη σκακιέρα ανήκει στον επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ριντ, ο οποίος αναμένεται να προωθήσει μια διαφορετική προσέγγιση, που φιλοδοξεί ότι θα αποσπάσει ικανό αριθμό ψήφων ώστε να εγκριθεί και από τα δύο σώματα του Κογκρέσου πριν από την λήξη της προθεσμίας της 2ας Αυγούστου.

Το νομοσχέδιο Ριντ ενδέχεται να τεθείσε ψηφοφορία από τη Γερουσία στις 08:00 ώρα ανατολικής ακτής των ΗΠΑ (15:00 ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα, ένα 24ωρο πριν εκπνεύση η κρίσιμη προθεσμία.

Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν απειλήσει πως θα μειώσουν την πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ των ΗΠΑ εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία -και, ενδεικτικά, ο ίδιος ο Ομπάμα σχολίασε πως εάν συμβεί αυτό «θα φταίει το ότι το πολιτικό μας σύστημα δεν είναι της κλάσης ΑΑΑ».NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...