Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


10 Αυγ 2011

Νέα παράταση για τους ημιυπαίθριους χώρους Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2011 η προθεσμία



Νέα παράταση έως το τέλος Δεκεμβρίου για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων και των άλλων παράνομα κλειστών χώρων δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα - και το οποίο θα επιχειρηθεί να ψηφιστεί μέχρι τις 28 Αυγούστου - παρατείνεται έως τις 30 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή
των απαραίτητων δικαιολογητικών. Είναι η τρίτη παράταση που δίνεται από την εφαρμογή του μέτρου. Επίσης για όλες τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης παρατείνεται έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ, έχουν υποβληθεί 630.268 αιτήσεις και έχουν δηλωθεί περίπου 900.000 κλειστοί χώροι. Η εκτίμηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας είναι ότι από την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων μπορούν να συγκεντρωθεί πάνω από ένα δισ. ευρώ.
Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων έχουν τη δυνατότητα να διευθετήσουν για 40 χρόνια τους παράνομα κλειστούς ημιυπαίθριους, τις σοφίτες, τα πατάρια, τα υπόγεια, τους φωταγωγούς, τα εσωτερικά αίθρια, τις εσοχές των κτιρίων και τις πιλοτές με βάση τις νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Διευκρινίζεται ότι ήδη έχει αποφασιστεί η αύξηση του αριθμού των δόσεων από 6 σε 10 για τα ακίνητα κατοικίας και σε 8 για τα ακίνητα άλλης χρήσης.
Στις ρυθμίσεις εντάσσονται τα ακίνητα με οικοδομική άδεια που εκδόθηκε ή αναθεωρήθηκε έως τις 2 Ιουλίου 2009. Στις ρυθμίσεις για την τακτοποίηση αυθαιρέτων μπορούν να ενταχθούν όλα τα αυθαίρετα που έχουν ανεγερθεί έως τις 28 Απριλίου 2010. Τίθεται έτσι το ερώτημα αν μπορεί στη δεύτερη ρύθμιση να ενταχθούν οι ημιυπαίθριοι που υπάρχουν στα κτίρια που χτίστηκαν μετά τις 2 Ιουλίου 2009. «Οταν τρέχουν δύο ρυθμίσεις παράλληλα δεν μπορεί να συγχέονται δύο νόμοι, οπότε οι ημιυπαίθριοι δεν είναι δυνατόν να ενταχθούν στον νόμο για τα αυθαίρετα», επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος.ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...