Ήδη, οι δημόσιοι υπάλληλοι ετοιμάζονται να πουν «Μολών Λαβέ» μετά την αιφνιδιαστική μείωση των μισθών τους με την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου.
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τις 15 Αυγούστου, η ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάσει προκειμένου να λάβει αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να έχουν μακρά διάρκεια και να πραγματοποιηθούν κατά το διάστημα της διεξαγωγής της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Στο μεταξύ, η ΑΔΕΔΥ θα μετάσχει στη διαβούλευση που έχει ξεκινήσει για το νομοσχέδιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνεί με το περιεχόμενό του. Άλλωστε, αναμένεται και το νομοσχέδιο του ενιαίου μισθολογίου, το οποίο θα περιέχει και άλλες μειώσεις μισθών για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Ωστόσο, το σημαντικό στοιχείο που θα διέπει αυτές τις κινητοποιήσεις είναι η κοροϊδία που έχει υποστεί από την κυβέρνηση όλος ο δημόσιος τομέας.
Αναλυτικά, όπως αναφέρουν στελέχη της ΑΔΕΔΥ, το συνδικαλιστικό όργανο, μέχρι σήμερα – σχεδόν δύο χρόνια από την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ –, στήριξε την κυβέρνηση σε βαθμό... παρεξηγήσεως, λόγω της κρίσης, αλλά και λόγω των κομματικών τους δεσμών.
Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς η κυβέρνηση έδειξε ότι δεν εκτιμά το... νερό που έχει βάλει στο κρασί της η ΑΔΕΔΥ, ενώ επιπλέον δείχνει ότι δεν υπολογίζει τους συνδικαλιστές ως ισότιμους συνομιλητές της.
Τα δεδομένα αυτά οδηγούν το συνδικαλιστικό κίνημα σε ευθεία ρήξη με την κυβέρνηση, ενώ πολλοί είναι αυτοί που πλέον χαρακτηρίζουν διάφορους υπουργούς ως «επικίνδυνους» για τη χώρα. Σε αυτήν την περίπτωση, οι συνδικαλιστές τους υπόσχονται ένα… καυτό φθινόπωρο, εάν το νομοσχέδιο «περάσει» ως έχει από τη Βουλή.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, το νομοσχέδιο προβλέπει οριζόντιες και δραματικές μειώσεις για όλους τους υπαλλήλους, χωρίς κανένα κριτήριο, επιφέροντας, έτσι, νέες απώλειες στα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων, τα οποία έχουν μειωθεί ήδη κατά 25% το 2010. Το 2011 δε, με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και τον εφαρμοστικό του νόμο, μειώθηκαν ακόμη περισσότερο, και μάλιστα αναδρομικά, από την 1η Ιανουαρίου, τόσο μέσω της αύξησης των εισφορών (ασφαλιστικών και υπέρ ανεργίας) όσο και της φορολογίας.
Αποτέλεσμα: οι μειώσεις στα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων να προσεγγίζουν ή και να ξεπερνούν, σε πολλές περιπτώσεις, το 40%!
Δεδομένου, μάλιστα, ότι αρχίζει η επιχείρηση αναδιάρθρωσης, κατάργησης και συγχώνευσης πολλών επιχειρήσεων του Δημοσίου (με συνέπεια μια σειρά από απολύσεις), με τούτα και μ’ εκείνα, όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση οδεύει προς τη μεγαλύτερη σύγκρουση με έναν κατ’ εξοχήν... «δικό της» κόσμο. Τώρα θα μετρηθούν στα σοβαρά οι αντοχές της...ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου