Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


14 Σεπ 2011

Σπέκουλα Γερμανίας κατά της Ελλάδας

thumb
Της Μιχαλούς
Το βουλιάξαμε το καράβι πτωχεύουμε, τι γίνεται ρε παιδιά, ξέρει κανείς να μου εξηγήσει ήταν το ερώτημα που κυριαρχούσε από χθές το πρωί στα καφενεία και  στα πηγαδάκια στη δουλειά…  Η Γερμανική Βαβέλ έκανε και πάλι το θαύμα της. Και αυτή τη φορά  έπαιξε το σκληρό παιχνίδι πολιτικών ισορροπιών!!!
Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ τόνιζε ότι δεν αποκλείει πλέον μία συντεταγμένη πτώχευση της Ελλάδας προκειμένου να διασωθεί το ευρώ. Η Μέρκελ και Σόιμπλε  λίγο μετά ξεκαθάριζαν,  ότι πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία μια ανεξέλεγκτη
ελληνική χρεοκοπία και ότι θα δοθεί στην Ελλάδα ο απαραίτητος χρόνος για τις μεταρρυθμίσεις.
Επιθυμούν δηλαδή την απλή ελεγχόμενη χρεοκοπία ώστε να επιλέξουν εκείνοι το πώς και το πότε θα γίνει για να  είναι σε θέση να δέσουν χειροπόδαρα την ελληνική οικονομία προς το δικό τους συμφέρον! Αλώστε είναι γνωστό τοις πάσι ότι σε όσο πιο δύσκολη θέση είναι ο οφειλέτης τόσο πιο φθηνά υποχρεώνεται να πουλήσει ό,τι του έχει απομείνει...
Τα ήξεις-αφήξεις των Γερμανών δεν είναι τυχαία και παίζουν σοβαρό ρόλο στην διαμόρφωση κλίματος για αβέβαιη παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Κομβικό ρόλο παίζει επίσης και η διαχείριση ειδήσεων και φημών από τα Γερμανικά ΜΜΕ, όπως η Süddeutsche Zeitung και η Frankfurter Allgemeine που κραυγάζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πείθει ότι μπορεί να προχωρήσεις τις μεταρρυθμίσεις ή εκείνης του Spiegel που ρίχνει στην Ελλάδα το αποκλειστικό φταίξιμο, αφού έτσι βολεύει, για τους κόκκινους δείκτες στα χρηματιστήρια και την μεγάλη υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Και σαν μην έφθαναν όλα αυτά μια νέα έκθεση της Ελβετικής UBS που έρχετε στο φως της δημοσιότητας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδος από το ευρώ και στάσης πληρωμών, αφού το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει , όπως και το εξωτερικό εμπόριο, κοστίζοντας σε κάθε Έλληνα 9500 -11500 ευρώ το πρώτο έτος και άλλα 3000-4000 ευρώ τα επόμενα έτη!!!
Συμπέρασμα : Ο Ασθενής …τα τινάζει αργά αργά ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...