Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


14 Σεπ 2011

Στον αέρα το EFSF από την κρίση χρέους Πιθανότητα 94% να πτωχεύσει η Ελλάδα δίνουν τα CDS

Στον αέρα το EFSF από την κρίση χρέους
Νέα δεδομένα στην ευρωπαϊκή αγορά χρέους δημιουργεί η άνοδος των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων όχι μόνο των περιφερειακών χωρών της ευρωζώνης, αλλά και μεγάλων οικονομιών, όπως η Ιταλία και η Γαλλία.

Χαρακτηριστικά της επιδείνωσης του κλίματος είναι τα αποτελέσματα της χθεσινής έκδοσης ομολόγων από την ιταλική κυβέρνηση, η οποία ολοκληρώθηκε με τη διαμόρφωση του επιτοκίου στο 5,60%, που αποτελεί υψηλότερο επίπεδο που καταγράφεται από την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη.

Η επίθεση που δέχονται οι κρατικοί τίτλοι το τελευταίο διάστημα τείνουν να ανατρέψουν τη συμφωνία της 21ης Ιουλίους, βάση της οποίας η Ελλάδα θα δανείζεται με χαμηλότερο επιτόκιο (3,50%) από τους αυτούς που υποτίθεται ότι εγγυώνται την απρόσκοπτη αναχρηματοδότηση του χρέους της μέσω του EFSF.

Δηλαδή η χώρα μας αν τηρηθούν τα συμφωνημένα θα δανείζεται πιο φθηνά από τους ίδιους τους δανειστές της.

Οικονομικοί αναλυτές υπογραμμίζουν ότι χωρίς καθοριστικές παρεμβάσεις από τη γερμανική πλευρά δεν είναι εφικτή η λειτουργία του προσωρινού μηχανισμού στήριξης, ο οποίος σημειωτέον δεν έχει ακόμη «περάσει» από τα περισσότερα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι με τις πιθανότητες χρεοκοπίας στα ύψη για όλες τις χώρες της ευρωζώνης, η εφαρμογή της συμφωνίας των ευρωπαίων ηγετών θεωρείται δύσκολη υπόθεση.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα CDs δίνουν πιθανότητα πτώχευσης 94% για την Ελλάδα, 52% για την Ιρλανδία, 63% για την Πορτογαλία, 30% για την Ισπανία και 35% για την Ιταλία.ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...