Του Ιωάννη Τσιώλη, Λγος (ΕΜ)
Παρακάτω, παραθέτουμε τμήματα - αποσπάσματα του Συντάγματος της Ελλάδας, όπως αυτό ισχύει σήμερα (με την αναθεώρηση του 2001) :
Άρθρο 1
παρ 3 : "Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα."
Άρθρο 4 , παρ. 6 : "Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με του ορισμούς των νόμων."
Άρθρο 27
παρ 1 : "Καμία μεταβολή στα όρια της Επικράτειας δεν μπορεί να γίνει χωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών."
παρ 2 : "Χωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δεν είναι δεκτή στην Ελληνική Επικράτεια ξένη στρατιωτική δύναμη ούτε μπορεί να διαμένει σ' αυτή ή να περάσει μέσα από αυτή."
Άρθρο 120
παρ 2 :"Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων."
παρ 3 : "Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος".
Σύμφωνα, λοιπόν, με το Σύνταγμα της Ελλάδας, είναι διατυπωμένο σε 4 διαφορετικά άρθρα, ότι το σύνολο των Ελλήνων (μεταξύ αυτών και οι αιρετοί), οφείλουν να αμύνονται και να μεριμνούν με κάθε τρόπο, ώστε :
-> Ο Ελληνικός Λαός (οι Έλληνες πολίτες), να είναι κυρίαρχος εντός των ορίων της Ελληνικής Επικράτειας.
-> Η Ελληνική Επικράτεια δεν δύναται να μεταβληθεί χωρίς ειδικό νόμο.
-> Δεν επιτρέπεται παραμονή (ή διέλευση) ενόπλου τμήματος που τα μέλη του δεν είναι Έλληνες, εντός της Ελληνικής Επικράτειας, χωρίς ειδικό νόμο.
-> Όλοι οι Έλληνες (και οι αιρετοί), οφείλουν να πράττουν με γνώμονα την αφοσίωση στην Πατρίδα και την Δημοκρατία.
Για την προάσπιση των καθοριζομένων στο Σύνταγμα, υπάρχουν, λειτουργούν και αναπτύσσονται οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΕΔ), απαρτίζονται από το σύνολο των σωματικά ικανών Ελλήνων και Ελληνίδων, είτε αυτοί τελούν σε επαγγελματική ένταξη στις ΕΕΔ, είτε τελούν σε εκπαιδευτική ένταξη σε αυτές (κληρωτοί οπλίτες, έφεδροι Αξκοι ή Δόκιμοι έφεδροι Αξκοί, μαθητές παραγωγικών σχολών ενόπλων δυνάμεων), είτε αποτελούν την Εφεδρεία (ικανοί ως 45 ετών που ανήκουν στις καταστάσεις τις εφεδρείας), είτε ανήκουν στην Εθνοφυλακή (ικανοί έως 60 ετών).
Είναι λοιπόν παραπλανητικό, να θεωρούν και να ευαγγελίζονται κάποιοι ότι, περικόπτοντας τις Αμυντικές δαπάνες, ενεργούν κατά ενός μόνο επαγγελματικού κλάδου. Οι επαγγελματίες του χώρου των ΕΕΔ, δεν είναι οι μόνοι που πλήττονται. Ουσιαστικά πλήττεται κάθε Έλληνας και Ελληνίδα, που θα κληθεί να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία και την εδαφική κυριαρχία της Χώρας, αν και όποτε η Ανάγκη τον/την καλέσει.
Έγκλημα κατά της Χώρας, αποτελεί λοιπόν η με κάθε τρόπο έμμεση ή άμεση αποδυνάμωση των ΕΕΔ, αφαιρώντας έτσι την δυνατότητα από τους Έλληνες και της Ελληνίδες να υπερασπιστούν την Ελληνική Επικράτεια. Στην έννοια της Επικράτειας περιλαμβάνεται ο Χερσαίος χώρος, τα Εθνικά Ύδατα και ο Εθνικός Εναέριος Χώρος.
Για τους σκεπτικιστές, που θεωρούν ότι οι Στρατιωτικοί έχουμε ταπεινά κίνητρα που αφορούν το μισθολόγιό μας και μόνο, απαντούμε ευθαρσώς ότι :
- Με πρόταση του ΣΥΣΜΕΔ, έχουμε από καιρό ζητήσει την ένταξή μας στο ενιαίο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων, τηρώντας την αντιστοίχηση που αφορά τους Βαθμούς και την προέλευση.
- Μέρος των επιδομάτων που απειλούν να μας περικόψουν, είχαν δοθεί για να μειωθεί η διαφορά που δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1990 όταν τα λοιπά Ειδικά Μισθολόγια (πχ δικαστικών, καθηγητών ΑΕΙ, ιατρών ΕΣΥ, υπαλλήλων ΔΕΚΟ), εκτοξεύτηκαν στο διπλάσιο ως τετραπλάσιο των αποδοχών των στρατιωτικών. Τώρα, οι ιθύνοντες, αντί της εξίσωσης των λοιπών μισθολογίων με αυτό των στρατιωτικών, ώστε να εξοικονομηθούν ποσά, κόβουν "λίγο από όλους"(12,4% ή 20%) και επιπλέον τα επιδόματα των στρατιωτικών που αποτελούν το 15% ως το 30% των σημερινών αποδοχών.
- Μέρος των "Κωδικών" που θα "αδειάσουν", αφορούν τα έξοδα μετακίνησης των εν ενεργεία στρατιωτικών. Μεταξύ αυτών και των κληρωτών. Μπορεί κάποιος να εξηγήσει πως θα καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης των Στρατιωτών που μετατίθενται, οι Καταστάσεις Επιβίβασης των υπηρετούντων μακριά από τον τόπο καταγωγής τους ή η μετακίνηση και σίτιση-διαμονή κάθε στρατιωτικού που μετακινείται για υπηρεσιακούς λόγους;
- Δεν έχουμε ακούσει ως τώρα το παραμικρό που να αφορά :
> την κατάργηση κρατήσεων ή την μείωση αυτών ώστε να εξισορροπηθούν οι σχεδιαζόμενες μειώσεις.
> την επέκταση του μέτρου της "εξαγοράς συσσιτίου", από τις μονάδες, για όλους τους στρατιωτικούς ανεξαρτήτως βαθμού και για τα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών αυτών, στην περίπτωση που οι επιβαλλόμενες μειώσεις, επηρεάσουν την ικανότητα διαβίωσης αυτών.
> την εξεύρεση - αναζήτηση εναλλακτικών οπλικών συστημάτων που θα σχεδιάζονται - παράγονται και αναπτύσσονται στην εγχώρια βιομηχανία, με σκοπό την δημιουργία θέσεων εργασίας, την απεξάρτηση των ΕΕΔ από τους προμηθευτές του εξωτερικού σε θέματα ανταλλακτικών, πυρομαχικών, τεχνικής υποστήριξης. Εν συντομία αντιπαραβάλλουμε την Τουρκική πολεμική βιομηχανία (ανάπτυξη Άρματος Μάχης ALTAY, πυραύλων μέσου βεληνεκούς, γεφυροφόρων οχημάτων κ.ο.κ), ενώ αντίστοιχα προγράμματα της ΕΑΣ (ΤΟΜΑ "Κένταυρος", Α/Α "ΑΡΤΕΜΙΣ" κ.ο.κ) έπαυσαν να παράγονται και ετέθησαν σε αχρηστία.
> την αναζήτηση κατάλληλων χώρων όπου θα μπορούν να στρατοπεδεύουν ολόκληροι τακτικοί Σχηματισμοί, περιλαμβανομένων των κατοικιών των στελεχών, στρατιωτικών πρατηρίων, παιδικών σταθμών κτλ , μειώνοντας την ανάγκη συνεχών μεταθέσεων (άρα και την μείωση του σχετικού κόστους), μειώνοντας το κόστος μεταφοράς εφοδίων - υλικών - προσωπικού και αφήνοντας διαθέσιμα για εκμετάλλευση μικρότερα στρατόπεδα. Η οικονομική εκμετάλλευση αυτών με εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ενέργειας και κατασκευής βιοκαυσίμων (pellet), θα μπορούσε να αποδώσει τα κεφάλαια που απαιτούνται για την μεταφορά και εγκατάσταση σε ενιαίους χώρους όπως περιγράφηκε.
Εν αναμονή των σχετικών αποφάσεων για την Οικονομία, που άπτονται του χώρου των ΕΕΔ, ελπίζουμε και ευχόμαστε, οι ιθύνοντες, να λάβουν τις δυνατόν ορθότερες αποφάσεις, ώστε να μην μειωθούν στο ελάχιστο οι δυνατότητες των ΕΕΔ σε ότι αφορά την Άμυνα της Χώρας. Η όποια οικονομική δυσχέρεια, δεν μπορεί να διαγράψει το αξιόποινο ενός εγκλήματος, με τον ίδιο τρόπο που ο νόμος δεν συγχωρεί έναν κλέφτη όταν αποδεικνύεται ότι είναι φτωχός.
Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία και ανοικτό διάλογο με τις λοιπές Ενώσεις Στρατιωτικών της Χώρας και κάθε άλλον νόμιμο φορέα,θα είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε ότι είναι δυνατόν να ενισχύσει και να προάγει τις ΕΕΔ, προς όφελος της Χώρας και του συνόλου των Ελλήνων, πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους Νόμους που συνάδουν με αυτό.
Εκ μέρους του προσωρινού ΔΣ της ΕΣΠΕΠΕΛ
Ιωάννης Τσιώλης, Λγος (ΕΜ)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου