Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


6 Νοε 2012

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου!!!


η αλήθεια για το ελληνικό χρέος

Ποια λοιπόν είναι τελικά η αλήθεια για το χρέος της χώρας απο τις 31/12/2009 έως τίς 31/12/2011


Τυχαία “έπεσε” στα χέρια μου ένας Πίνακας του Υπουργείου Οικονομικών απο τα Δελτία Δημοσίου Χρέους, ο οποίος περιείχε την εξέλιξη του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδος.

Μελετώντας τον Πίνακα, τό στοιχείο το οποίο μου έκανε αρκετά μεγάλη εντύπωση και επικέντρωσα την προσοχή μου, ήταν η στήλη με το ετήσιο ποσοστό αύξησης του συνολικού χρέους σε σύγκριση με το χρέος του προηγούμενου έτους, και βέβαια με τα ποσοστά αύξησης των προηγουμένων ετών.

Από το έτος 1997 έως το έτος 2011, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος σημειώθηκε το έτος 2009.

Αυξήθηκε το Συνολικό Χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης, το έτος 2009, κατά 24.56% σε σύγκριση με το χρέος του έτους 2008.

Δηλαδή το Δημόσιο χρέος στίς 31/12/2008 ήταν 262.070,60 Δισ, και στίς 31/12/2009 έγινε 298.524,20 Δισ, αυξήθηκε κατά 24.56%, αυξήθηκε κατά 30.433,40 Δισ μέσα σε έναν χρόνο.

Είναι η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση του Δημόσιου Χρέους μέσα στην τελευταία εικοσαετία, ίσως και της τελευταίας τριακονταετίας με ποσοστό τριπλάσιο ή και τετραπλάσιο των καταγεγραμμένων ποσοστών αύξησης απο τα υπόλοιπα χρόνια.

Στίς 31/12/2011 το χρέος ήταν 367.978,00 Δισ, περίπου 167% του ΑΕΠ της χώρας.

Ποιά λοιπόν είναι τελικά η αλήθεια για το χρέος της χώρας απο τις 31/12/2009 έως τίς 31/12/2011, και πώς χρησιμοποιήθηκε για να προκαλέσουν κάποιοι “κύκλοι” την εν πολλοίς και απο πολλούς, επιθυμητή πολιτική αλλαγή στην χώρα.

Πώς και γιατί εκτινάχθηκε το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος σε τετραπλάσια νούμερα σε σχέση με τίς προηγούμενες χρονιές μέσα σε λίγους μήνες εντός του έτους 2009 ;;;

Τί άλλαξε απότομα μέσα σε λίγους μήνες στο χρέος ;;; αποτόμως χρειάστηκε να δανειστούμε τετραπλάσια “χρήματα” απο τον προηγούμενο χρόνο ;;; ή δεκαπλασιάσαν τα επιτόκια απότομα οι πιστωτές μας με αποτέλεσμα να τετραπλασιαστεί το χρέος;;;

Τί ακριβώς συνέβη αυτήν την χρονιά ;;; και καταδικάστηκε μιά χώρα σε βίαιη φτωχοποίηση, σε παραχώρηση της Εθνικής της Κυριαρχίας, και σε άλλα ανάξια αναφοράς, μόνον και μόνο για να εκλεγεί ο “εκλεκτός” των “αγορών” και των ιδιωτών πιστωτών μας έως τότε, τί σχέδιο υλοποιήθηκε αυτήν την χρονιά ;;;

Μήπως αυτή η απότομη εξωφρενική “αύξηση” του χρέους ήταν η αφορμή του “πολιτικού πανικού” του κ. Κ. Καραμανλή, ο οποίος προκάλεσε και τίς μετέπειτα πολιτικές εξελίξεις στην χώρα με την παιδική “δικαιολογία”, την παγκόσμια κρίση ;;;

Τό έτος 2009 ήταν η χρονιά των μεγάλων πολιτικών αλλαγών στην χώρα.
Οι βουλευτικές εκλογές του 2009 στην Ελλάδα διεξήχθησαν πρόωρα, κατόπιν αιφνίδιας διάλυσης της Βουλής και έκδοσης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος 127/2009 στις 4 Οκτωβρίου του 2009.

Οι εκλογές διεξήχθησαν σύμφωνα με τον τελευταίο εκλογικό νόμο 3231/2004, βάσει του οποίου το πρώτο κόμμα πριμοδοτείται με 40 έδρες. Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν νίκη του κόμματος του ΠΑΣΟΚ, με πρόεδρο τον Γιώργο Α. Παπανδρέου, με ποσοστό 43,92% και 160 έδρες (από σύνολο 300) και ο σχηματισμός κυβέρνησης από τον ίδιο.

Η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, ανακοινώθηκε ξαφνικά από τον τέως Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος στις 2 Σεπτεμβρίου του 2009.

Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε ως λόγους για την απόφασή του:
1) Τη δυσχερή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008.

2) Ακόμα κυριότερα όμως, την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δηλώσει επίσημα από το καλοκαίρι του 2009 ότι τον Φεβρουάριο του 2010 δε θα ψήφιζε τον Κάρολο Παπούλια, αποκλειστικά και μόνο για να προκαλέσει πτώση της κυβέρνησης, και μετά τις εκλογές θα τον ψήφιζε.

Όπως τόνισε ο κ. Κ. Καραμανλής, «η χώρα δεν αντέχει, ειδικά στη σημερινή συγκυρία, μία προεκλογική περίοδο μέχρι το Φεβρουάριο, η οποία θα απέβαινε καταστροφική για την οικονομία μας».

Μία μέρα πριν (1 Σεπτεμβρίου 2009), γύρω στους 40 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του Β΄ Θερινού Τμήματος της Βουλής επιχείρησαν να συνομιλήσουν με τον τέως πρωθυπουργό και να τον μεταπείσουν να μην προκηρύξει εκλογές, ο οποίος απεδείχθη αμετακίνητος στην απόφασή του.
Στις 11 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ ότι δε θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση αυτή, ο στενός συνεργάτης του κ. Κώστα Σημίτη, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και πολιτευτής στο νομό Πέλλας,κ. Γιώργος Πασχαλίδης απέσυρε την υποψηφιότητα του από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε τί αναφέρει ο τέως Υπουργός Οικονομίας επί κυβερνήσεων Καραμανλή, κ Γ. Αλογοσκούφης σε υπόμνημά του στον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για το έλλειμμα του 2009, αποσπάσματα του οποίου παραθέτω.

“Αθήνα, 21 Μαρτίου 2012

Στην περίοδο 2004-2008, η ελληνική οικονομία παρουσίασε υψηλότατους ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτό ήταν αποτέλεσμα μιας αξιόπιστης οικονομικής πολιτικής η οποία, μέσω της απλοποίησης του φορολογικού συστήματος, της σταδιακής μείωσης της φορολογίας εισοδήματος και ακινήτων και μεταρρυθμίσεων όπως οι αποκρατικοποίησεις οδήγησε σε σημαντική αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων.

Ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης έφθασε το 3,4% το χρόνο, με αποτέλεσμα στην πενταετία 2004-2008 το κατά κεφαλήν ΑΕΠ να αυξηθεί από το 81,3% του μέσου όρου των 15 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο 84,5%. Σε τρέχουσες τιμές το συνολικό ΑΕΠ σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 64,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Δημιουργήθηκαν 300.000 νέες θέσεις εργασίας, οι πραγματικοί μισθοί αυξάνονταν και η ανεργία μειώθηκε από το 10,5% το 2004 στο 7,7% το 2008…..Το 2004, η κυβέρνηση Καραμανλή παρέλαβε ελλείμματα της τάξης του 8% του ΑΕΠ και ένα δημόσιο χρέος της τάξης του 100% του ΑΕΠ. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες προχώρησε σε σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή έως τα μέσα του 2007…...η πρωτοφανής διεθνής κρίση έπληξε και την ελληνική οικονομία, όπως και όλες τις χώρες του κόσμου, προκαλώντας ύφεση και διεύρυνση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, ιδίως στο τελευταίο τρίμηνο του 2008 και κατά το 2009.”

Για όλα φταίει η διεθνής κρίση κατά τον κ. Αλογοσκούφη, φροντίζοντας στο υπόμνημά του, να μήν “ενοχλήσει” κανέναν, αποφεύγοντας να αναφερθεί “εντέχνως” στην εξωφρενική αύξηση του χρέους και των ελλειμάτων το “σωτήριον” έτος 2009.

Όμως το γιατί δεν “θωρακίσαν” την Ελληνική οικονομία έναντι μιάς Διεθνούς κρίσης η οποία ερχόταν, “κραυγάζοντας” και “αλαλάζοντας” και τοίς πάσι γνωστό ότι έρχεται, αποφεύγει να το απαντήσει.

Βέβαια το αποτέλεσμα της εξεταστικής επιτροπής της βουλής για το έλλειμα (όχι και του χρέους) του έτους 2009, ακόμη να το ακούσουμε ή να το δούμε, άραγε ποιά τα συμπεράσματα αυτής της εξεταστικής ;;;

Αναμένωμεν τα συμπεράσματα εναγωνίως !!!




Λάζαρος Ελευθεριάδης για τους aegean times

Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...