Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


20 Δεκ 2012

Από Ιανουάριο θα έχουμε πάλι Αχ και Βαχ!


Γράφει ο Δευκαλίων
Τέτοια δικαίωση ούτε επίτηδες να το κάναμε! Μόλις στον χθεσινό άσημο και ταπεινό Δευκαλίωνα και με αφορμή το πρόβλημα της ανά-κεφαλαιοποίησης των Τραπεζών γράφαμε Τα αδιέξοδα τώρα αρχίζουν. Και ήρθε η έκθεση
της περιβόητης τρόικας να μας δικαιώσει, μόλις σε μία ημέρα. Τι λέει λοιπόν αυτή η έκθεση;
Ότι για να πάρουμε τις υπόλοιπες τρεις (3) δόσεις από την περιβόητη μεγάλη δόση των 52,5  δις ευρώ, που μας έλεγε η κυβερνητική προπαγάνδα «ήρθαν τα λεφτά», πρέπει να υιοθετηθούν μέτρα συνολικού ύψους 3,8 δις ευρώ για τα έτη 2015-2016, συν μία αύξηση της τιμής του ρεύματος!
Και όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι όλος ο υπόλοιπος μνημονιακός προγραμματισμός θα υλοποιηθεί πλήρως.Διαφορετικά θα υιοθετηθούν αυτόματα νέα μέτρα βάσει της περιβόητης αυτόματης ρήτρας προσαρμογής. Αυτά τα ολίγα για τους φωστήρες της κυβερνητικής πολιτικής του «ήρθαν τα λεφτά» και των δεσμεύσεων ότι δεν θα υιοθετηθούν νέα μέτρα!
Ποιο είναι το συνολικό ύψος της δόσης;
Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις 52,5 δις ευρώ. Σύμφωνα πάντα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις έχουν ήδη φτάσει στην χώρα 34,3 δις ευρώ.
Τα υπόλοιπα σύμφωνα με την έκθεση της τρόικα θα δοθούν σε τρεις δόσεις:
-  Τον Ιανουάριο 2013 θα δοθούν 9,2 δις ευρώ (7,2 δις ευρώ για την ανά-κεφαλαιοποίηση των τραπεζών και 2 δις για τις ανάγκες του προϋπολογισμού)
-  Τον Φεβρουάριο 2013 θα δοθούν 2,8 δις ευρώ (για τις ανάγκες του τακτικού προϋπολογισμού)
Τον Μάρτιο 2013 θα δοθούν 2,8 δις ευρώ (για τις ανάγκες του τακτικού προϋπολογισμού)
Συνολικά το Α΄ τρίμηνο του 2013 θα δοθούν λοιπόν 14,8 δις ευρώ.  Ήτοι και σύμφωνα πάντα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, με τις τέσσερις (4) δόσεις θα δοθούν στην χώρα από την ΕΕ 49,1 δις ευρώ. Έως τα 52,5 δις ευρώ που είναι το σύνολο της δόσης υπολείπονται 3,4 δις ευρώ που είναι η συνεισφορά του ΔΝΤ στο μνημονιακό πρόγραμμα.
Πότε θα δοθούν αυτά τα χρήματα;
Θα δούμε πότε και εάν δοθούν, γιατί όπως θυμάστε ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίωνας έχει γράψει από τις 3 Δεκεμβρίου 2012 ότι «Το ΔΝΤ μάλλον την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια».
Λοιπόν για να τελειώνουν τα ψέματα και να μαθαίνουν πρόσθεση και αφαίρεση οι κυβερνητικοί φωστήρες. Τα συνολικά χρήματα που έχουν προγραμματισθεί να δοθούν στην χώρα μας είναι 49,1 δις ευρώ.
Από αυτά τα 49,1 δις ευρώ, τα 11,3 δις ευρώ θα δοθούν για το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.
Εδώ η κυβερνητική προπαγάνδα έκανε θαύματα. Πρόσθεσε στην περιβόητη δόση και το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων. Πρόσθεσε δηλαδή μήλα με πορτοκάλια για ξεκάθαρους επικοινωνιακούς λόγους. Ξέχασε όμως να μας πει ότι έπεσαν έξω στον μνημονιακό τους προγραμματισμό περίπου κατά 10 δις ευρώ (Δευκαλίων, 12 Δεκεμβρίου: «Ακόμα δεν άρχισε η εφαρμογή του νέου Μνημονίου και έχασαν τον λογαριασμό» )
Ήτοι απομένουν 37,8 δις ευρώ εκ των οποίων τα 23,2 δις ευρώ θα διατεθούν στην ανά-κεφαλαιοποιηση των τραπεζών. Άρα απομένουν 14,6 δις ευρώ για τις ανάγκες του προϋπολογισμού και πληρωμές εξυπηρέτησης του χρέους.
Προσέξτε τώρα… Από αυτά τα 14,6 δις ευρώ, στην τσέπη έχουμε μόνο τα 7 δις ευρώ.
Τα υπόλοιπα 7 δις ευρώ που θα εξυπηρετήσουν (αν εξυπηρετήσουν) τις ανάγκες του τακτικού προϋπολογισμού και τις οφειλές του Δημοσίου, θα δοθούν στην χώρα μαζί με τα 7,2 δις ευρώ για την ανά-κεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε τρεις (3) δόσεις Ιανουάριο-Φεβρουάριο-Μάρτιο.
Και φυσικά εφ’ όσον υιοθετηθούν και εκείνα τα μέτρα των 3,8 δις ευρώ, συν την αύξηση του ρεύματος, συν ότι άλλο προκύψει εφ’ όσον δεν υλοποιηθεί 100% ο μνημονιακός προϋπολογισμός.
Δηλαδή από Ιανουάριο θα έχουμε πάλι Αχ και Βαχ!
http://aienaristeyein.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...